woensdag 1 augustus 2012

Dagje Düsseldorf

Het was prachtig weer, en om 9.07 uur namen we de ICE van Arnhem naar Düsseldorf. De doelstellingen voor deze dag waren:

  1. Shoppen, ik moest nog een cadeautje voor Arjan's verjaardag kopen.
  2. Lunchen, we hadden besloten om het er goed van te nemen.
  3. Het gebied van de havens aan de Rijn, in het bijzonder de Medienhafen.
1 Shoppen
Gelukkig ging dit erg snel. Het cadeau was snel gevonden en Margreet had ook meteen beet in een zomerjurkjes winkel. Daarna zijn we op een terras koffie gaan drinken en hebben we een stukje langs de Rijn gelopen.

DSC01123 Oberkasseler Brücke
DSC01129 Rijnoever
DSC01158DSC01127 Rheinkniebrücke

2 Lunchen
Via internet hadden we een paar tips opgezocht om te lunchen in Düsseldorf. Onze keus is gevallen op Monkeys South*. Omdat het zo'n mooi weer was konden we lekker buiten op het terras zitten. De gerechten op de kaart zagen er zo aantrekkelijk uit dat we toch wat meer bestelden dan wat nodig was voor een een leuke lunch.

Buiten stonden een heleboel beelden van Monkeys.


Na de lunch zijn we teruggelopen naar het havengebied. Onderweg kwamen we langs dit opvallende koppeltje en in een parkje zaten een heleboel Candese ganzen.

DSC01151DSC01149

*Monkeys South is inmiddels gesloten

3 Medienhafen
Prominent bij het begin van de Medienhafen staat de Rheinturm. Deze toren doet dienst als zendmast en heeft daarnaast ook een toeristische functie. Boven in de toren is een observatieplatform en een restaurant. We zijn niet in de toren geweest.
DSC01231 Rheinturm Düsseldorf

Rond de haven staan ook een paar gebouwen van de Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry. Zijn beroemdste gebouw is waarschijnlijk het Guggenheim museum in Bilbao (dat we in 2014 hopen te bezoeken). Gehry maakt deel uit van de deconstructivistische stroming die ervan uitgaat dat de maatschappij verwarrend en onzeker is. Dit is terug te zien in de gebouwen en dat geldt zeker voor de gebouwen in Düsseldorf.

DSC01227DSC01185DSC01162 Gehry-gebouwen bij Medienhafen

Een ander opvallend gebouw in de Medienhafen is het Colorium van de Britse architekt Will Alsop. De gebouwen van Alsop vallen op door felle kleurrijke en opvallende vormen.

DSC01203DSC01206DSC01207 Colorium

In de Medienhafen komen oud en nieuw bij elkaar. De geschiedenis van het gebied wordt zeker niet vergeten.

DSC01208 Historie Medienhafen

Op een van de oudere gebouwen proberen felgekleurde figuren omhoog (of omlaag?) te klimmen. Deze figuren heten Flossies en zijn gemaakt door een Duitse kunstenares die zich Rosalie laat noemen maar eigenlijk Gudrun Müller heet.

DSC01196DSC01210DSC01205 Flossies

Met het bezoek aan de Medienhafen kwam het einde van ons uitstapje naar Düsseldorf in zicht. We zijn teruggelopen naar het station en doordat we even verkeerd liepen leken we nog maar net op tijd te zijn voor de trein. Die bleek echter meer dan een half uur vertraagd te zijn. Tijdens de reis terug zagen we vanuit de trein de lucht steeds grauwer worden. Het mooie weer leek zich aan te passen aan de duur van ons dagje uit. Tot slot nog een foto van de Hafenbrücke, een brug voor voetgangers en fietsers in het havengebied. 

DSC01170 Hafenbrücke Düsseldorf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten