maandag 5 november 2012

Dag 4: Disneyland Hong Kong

Metro naar Disneyland

Een apart geval vormt de metrolijn naar Disneyland. De treinstellen zijn helemaal in Disneystijl vormgegeven.

078 Metro naar Disneyland079 Arjan in metro naar Disneyland
Metro Disneyland


Disneyland Hong Kong

Na de Disneyparken in Amerika was dit het derde park van Disney dat we bezochten. Disneyland Hong Kong bestaat pas sinds 2005 en ziet er in grote lijnen hetzelfde uit als de andere Disney parken. Disneyland Hong Kong is wel veel kleiner dan de parken die we eerder bezochten. Je loopt er vrij snel doorheen. Het moet duidelijk nog groeien om interessant te worden voor een langer verblijf.

080 Metrostation Disneyland082 Ingang Disneyland Hong Kong

Disneyland Hong Kong

Voordat je bij de loketten voor de kaartjes komt passeer je eerst een Disneyfontein.

084 Fontein Disneyland Hong Kong Fontein
Chinese Buulbuul

090 Chinese Buulbuul Chinese buulbuul

Bij de ingang van het park zaten een aantal Chinese buulbuuls. Kenmerkend voor deze soort uit de grote buulbuul familie is de witte vlek in de nek. In China en Hong Kong is dit een veel voorkomende vogel. Buulbuuls zijn niet erg kieskeurig als het om voedsel gaat, dus ook in een pretpark valt er voor deze vogels genoeg te halen.

Een paar keer per dag is er een parade van Disneyfiguurtjes in het park. Toen wij binnenkwamen begon er net zo'n optocht.

094 Parade Disneyland097 Parade Disneyland


Het kasteel dat in elk Disneypark staat, was hier veel kleiner dan in de andere parken.
Het eerste stuk van het park dat we hebben bezocht is Adventureland.

098 Kasteel Disneyland101 Ingang Adventureland

Festival of the Lion King

Het was een erg rustige dag in Disneyland. We konden overal gewoon doorlopen, we hebben nergens langer dan vijf minuten in de rij gestaan. Bij het Lion King spektakel werden we zelfs bijna gesmeekt om binnen te komen. Ook als je het verhaal niet helemaal kent is het de moeite waard om naar deze wervelende show te kijken. Gelukkig kan Arjan af en toe vertellen wat het allemaal voorstelt.Hieronder de ingang van het volgende deel van het park. De belangrijkste attractie van dit deel van het park is Space Mountain, maar die was dicht.


100 Ingang Tomorrowland Tomorrowland

Daarna komt het vooral op kleine kinderen gerichte Toystoryland. Veel meer dan de ingang hebben we hier niet van gezien.


114 Toy story land Toystoryland


Mickey's Philharmagic

In Fantasyland hebben we Mickey's Philharmagic bezocht. Een 3D film met extra effecten zoals geuren en water. De 3D effecten bij deze film zijn veel beter dan wat je tegenwoordig in de bioscoop ziet.


115 Fantasyland116 3D theater

Het was inmiddels donker geworden en we zijn bij een restaurant in Adventureland gaan eten. Meestal kom je in de parken bij de vreetschuren met fastfood terecht, maar hier was het een stuk beter, het was een Chinees restaurant en je werd aan tafel bediend en het eten was prima. Na het eten hebben we nog de vrij suffe Jungle River Cruise gedaan.


Big Grizzly Mountain

In de buurt van Adventure land zit ook Grizzly Gulch met als meest spectaculaire attractie de Runaway Mine Cars. 

121 Big Grizzly Mountain120 Berenbord bij Big Grizzly Mountain


De Hong Kong variant week op één belangrijk punt af van die in de andere parken, halverwege de tocht ga je in één keer keihard achteruit. Het was lang geleden dat we in een achtbaan hadden gezeten en het beviel prima. Nadat we dit 's middags al hadden gedaan, zijn we er 's avonds na het eten opnieuw ingegaan.

124 Kasteel Disneyland


Aan het eind van de dag was er bij het kasteel nog een lichtshow met vuurwerk en hoewel het park officieel nog lang niet dicht zou gaan had men blijkbaar besloten dat het voor vandaag genoeg was geweest. 
We zijn teruggegaan naar het hotel, voor de volgende dag stond het andere pretpark van Hong Kong, Ocean Park op ons programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten