maandag 5 november 2012

Dag 4: Ngong Ping 360 + Big Buddha (deel 1)


Voor de volgende dag hadden we als eerste bestemming de Ngong Ping 360 kabelbaan naar de Big Buddha op het programma staan. Daarvoor moesten we eerst met de metro naar Lantau. Via Cheung Wan, Central en een overstap op station Lai King kwamen we uiteindelijk aan in Tung Chung een stad dichtbij het vliegveld en bij het startpunt van de Ngong Ping 360 kabelbaan naar de Big Buddha.

003 Station Sheung Wan004 Station Lai King075 Metrostation Tung Chung


Ngong Ping 360 kabelbaan

Toen we vertrokken met de gondel was het erg heiig, gelukkig zou dat later beter worden.

005 Gondel naar Buddha
007 Gondel naar Buddha
010 Tung Chung Bay Kort na vertrek uit Tung Chung


Deze kabelbaan brengt je in ongeveer 20 minuten van het basisstation in Tung Chung naar Ngong Ping Village bij het grote Buddha beeld.
Tijdens de tocht heb je prachtige uitzichten over Lantau en de Zuid-Chinese Zee. Het eerste deel van de route gaat over Tung Chung Bay, daarna ga je via de heuvels van Lantau naar Ngong Ping Village. Op de foto hieronder is de grote Buddha al te zien in de verte.

019 Gondel boven Lantau022 Buddha vanuit gondel Big Buddha in zicht


Ngong Ping Village

Bij het eindpunt van de kabelbaan is het één grote toeristen kermis. Ze hebben een Chinees ogend dorpje gebouwd, dat volledig bestaat uit (souvenir)winkels en fastfood restaurants. Via de hoofdstraat loop je naar de ingang van het Buddha terrein.

024 Ngong Ping Village Ngong Ping Village
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Als je het dorpje uitloopt kom je bij de toegangspoort van het Buddha terrein.  
026 Toegangspoort naar Big Buddha Toegangspoort


Langs het pad staan twaalf beelden van de twaalf goddelijke generaals die het standbeeld beschermen. Elk van die generaals vertegenwoordigd een dier van de Chinese dierenriem. Elke generaal representeert bovendien 2 uren van de dag.

029 Twelve Divine Generals Goddelijke generaal


Tian Tan Buddhabeeld

Uiteindelijk kom je bij de grote trap van 268 treden naar het grote Tian Tan Boeddhabeeld

030 Trap naar Big Buddha Trap naar BuddhabeeldHet beeld staat in de buurt van het Po Linklooster, een belangrijk boeddhistisch centrum in Hong Kong. Je zou verwachten dat hier sprake is van een eeuwenlange status als religieus centrum, maar dat valt reuze mee. Het klooster is in het begin van de twintigste eeuw gebouwd en de reuzenboeddha is tussen 1990 en 1993 gebouwd. In combinatie met de kabelbaan is het een belangrijke toeristische attractie van Hong Kong.038 Big Buddha en Arjan032 Big Buddha
Tian Tan Buddhabeeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten