dinsdag 6 november 2012

Dag 5: Ocean Park (deel 1)

Jarvois Street


001 Jarvois street Jarvois Street

In deze straat in het centrum van Hong Kong stond ons hotel. Op dinsdag 6 november stond Ocean Park op het programma. Ocean Park ligt aan de zuidkant van Hong Kong Island. Er wordt volop gebouwd aan een metrolijn in die richting, maar wij waren nog aangewezen op een andere vorm van vervoer. We hebben gekozen voor de in Hong Kong erg goedkope taxi die ons voor ongeveer € 10,- naar Ocean Park bracht. 


Ocean Park

003 Ingang Ocean Park Ingang Ocean Park


Ocean Park is een soort kruising tussen een dierentuin en een pretpark. Het ligt aan de zuidkant van Hong Kong Island en bestaat uit twee delen die door een kabelbaan met prachtig uitzicht over Deep Water Bay, zijn verbonden. Het park was nog maar net open en bij de kabelbaan was nog erg rustig. We zijn dus meteen doorgegaan naar het meest zuidelijke deel van het park. We hadden zelfs een gondel voor onszelf.

005 Kabelbaan Ocean Park Kabelbaan Ocean Park


Tijdens het begin van het tochtje met de kabelbaan kijk je uit over het park en de heuvels in de omgeving.

008 Uitzicht op deel van Ocean Park 010 Uitzicht vanuit kabelbaan Hong Kong Island


Deepwater Bay en Repulse Bay

Vervolgens heb je uitzicht op Deep Water Bay en wat verder weg Repulse Bay

015 Uitzicht op Deep Water Bay016 Uitzicht op Deep Water Bay Uitzicht kabelbaan


Het eiland waar je tegenaan kijkt heet Middle Island.

018 Uitzicht op Middle Island Middle Island


Aberdeen Harbour

Vanuit Ocean Park heb je op sommige plekken een mooi uitzicht op de omgeving. In sommige gevallen zie je wel stukken van achtbanen op de foto's.
Links het uitzicht op Aberdeen Harbour. Een kleine haven omringd door woonwijken. Rechts uitzicht op de Zuid-Chinese Zee.

022 Aberdeen Harbour024 Uitzicht in zuidelijke richting Uitzicht Ocean Park


Rainforest

De eerste attractie die we in Ocean Park hebben gedaan was The Rapids in het Rainforest deel van het park. In de Efteling heb je ook zoiets, met de kans om nat te worden. Hier in Hong Kong was die kans 100%, je werd gewoon natgespoten onderweg.
Zeeleeuwen

Bij de Pacific Pier was het zeeleeuwenverblijf. In Oregon en San Francisco hebben we al grote aantallen van deze beesten in het wild gezien. 

025 Pacific Pier Ocean Park
036 Zeeleeuw030 Zeeleeuw
Zeeleeuwen

Hieronder nog een paar foto´s van het uitzicht op de Zuid-Chinese Zee. Het was een stralend mooie dag en dan lijkt alles nog mooier te zijn.


023 Aberdeen Harbour039 Uitzicht Ocean Park Uitzicht op Zuid-Chinese Zee


Zwarte Wouw


Boven Ocean Park vlogen een aantal roofvogels rond. Vermoedelijk gaat het om de in deze omgeving talrijke zwarte wouw.

 Zwarte wouw

Dolfijnenshow

In Ocean Park veel aandacht voor dieren die in en rond de zee leven. Het was dus geen verrassing dat er ook een dolfijnenshow was. Hoewel dit soort vermaak met dieren altijd een beetje ongemakkelijk voelt, was het toch leuk om naar te kijken. De dieren leken er plezier in te hebben en niemand dwingt ze om die kunstjes te doen. In het wild vertonen ze vaak gedrag dat hierbij in de buurt komt. 
Ze mogen dan een lief en vriendelijk imago hebben, het zijn gewoon roofdieren en gewiekste jagers die alles behalve zachtzinnig omgaan met hun prooien.

042 Dolfijnenshow Dolfijnenshow

Er kwam ook nog even een zeeleeuw kijken.

 Zeeleeuw
We hebben in Ocean Park de goorste lunch van de hele reis gehad. Chinees fastfood van een zeer slechte kwaliteit. Maar verder hebben we ons prima vermaakt in dit park. In de buurt van het Rainforest deel zagen we deze ara zitten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten