woensdag 7 november 2012

Dag 6: ICC-Tower en The Peak

Met de metro naar de ICC-Tower

071 Station Nam Cheong 072 Station Olympic 073 Station Kowloon

Na de dolfijnenexcursie zijn we met de metro naar station Kowloon bij de ICC-Tower gegaan. De metrotreinen lijken eindeloos lang in Hong Kong. We kwamen onderweg onder andere langs de stations Nam Cheong en Olympic.

070 Lange metrotrein Metro in Hong Kong


ICC-Tower

De ICC-Tower is het hoogste gebouw van Hong Kong. Het telt 118 verdiepingen en is 454 m hoog. Eind 2012 zijn er slechts vier gebouwen in de wereld die hoger zijn dan de ICC-Tower. In het gebouw zit ook het kantoor waar Martin werkt, op de 85ste verdieping. We zijn met Martin en een van zijn collega's gaan lunchen in de buurt van de toren.

075 ICC toren ICC-Tower
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Trammetje naar The Peak

De volgende bestemming voor deze dag was The Peak. Een plek met een prachtig uitzicht over Victoria Harbour en alle gebouwen in deze buurt. Als toerist kun je eigenlijk niet met goed fatsoen terugkeren uit Hong Kong als je niet bij The Peak bent geweest. De leukste manier om de Peak te bezoeken is met het oude trammetje dat via een heel steil spoor naar boven gaat. De tram rijdt hier al sinds 1888.

081 Trammetje naar Peak 121 Treintje Peak The Peak Tram


Bij het eindpunt van de tram kom je in een enorm gebouw terecht. Het is een winkelcentrum en je moet eerst een paar verdiepingen omhoog voordat je eruit kunt. Op het dak van het winkelcentrum is een uitzichtplatform.
Voor het gebouw staat ook een oude tram.

106 Gebouw met uitzichtplatform The Peak Tower

Vanaf deze plek zijn er ook paden voor korte wandelingen in de omgeving.

101 Tempeltje Wandeling bij The Peak Tower

In een struik langs het pad zat deze Chinese Buulbuul.

092 Chinese BuulBuul

Het was niet de beste dag voor een bezoek aan The Peak. Het was bewolkt en heiig, zodat het uitzicht enigszins beperkt was. De zon prikte er wel regelmatig doorheen, zodat op de meeste foto's toch één of meer gebouwen in het zonlicht staan.


100 Uitzicht Peak Uitzicht Peak
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Hierboven het uitzicht in de richting van Kowloon. Op de achtergrond is de ICC-Tower te herkennen. Hieronder het uitzicht op de torens in het centrum en in noordoostelijke richting. De overkant van het water is hier amper te zien.

088 Uitzicht Peak119 Uitzicht Peak Uitzicht Peak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten