donderdag 8 november 2012

Dag 6: The Peak vervolg en Madame Tussauds

Madame Tussauds

 Madame Tussauds Hong Kong

We wilden bij The Peak blijven tijdens de schemering. Omdat we daar een beetje te vroeg voor waren zijn we naar Madame Tussauds Hong Kong gegaan, in het winkelcentrum bij The Peak. 

Toen Obama voor de eerste keer president werd waren wij in Denver tijdens de Democratische Conventie. Nu stonden we op de dag van zijn herverkiezing oog in oog met zijn wassen beeld in Hong Kong.

 Obama

Nogal merkwaardig vonden we de verzameling wereldleiders. Niet alleen Obama en Gandhi stonden daar, maar ook enkele buitengewoon dubieuze types.


Wereldleiders en schurken staan recht tegenover elkaar

De enige Nederlander stond in het culturele hoekje, Rembrandt. Je kon op de foto met de staalmeesters.

 Rembrandt van Rijn

Verder veel plaatselijke soap en idolsterretjes en The Beatles.

 The Beatles


The Peak - uitzichtplatform

Vanaf het uitzichtplatform kun je in alle richtingen kijken. Het duurde nog even voordat het echt donker werd, maar in zuidwestelijke richting begon de zon al richting horizon te zakken. De heuvels zetten de gebouwen rond Victoria Harbour al in de schaduw. De ICC-Tower aan de overkant van het water stond nog volop in de zon.

126 Uitzicht in andere richting 125 Uitzicht Peak Uitzicht bij The Peak

Geleidelijk werd het donker en gingen er steeds meer lichten aan in de stad.

141 Uitzicht Peak  Uitzicht bij The Peak138 Uitzicht Peak 153 Uitzicht Peak


Hong Kong Dollars

Hoewel Hong Kong in 1997 door het Verenigd Koninkrijk is overgedragen aan China, hebben ze nog steeds hun eigen munteenheid, de Hong Kong dollar. De koers was voor ons eenvoudig. Tien dollar is ongeveer één euro. Ze hebben ook muntjes van 50, 20 en van 10 cent. Na een paar dagen zit je portemonnee vol met die waardeloze muntjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten