donderdag 8 november 2012

Dag 7: Kowloon Park en terugreis

Kowloon Park

Voordat we het richting Nederland vertrokken zijn we nog een laatste keer met Martin gaan eten in de buurt van de ICC-Tower. 

082 Station Admiralty085 Kowloon Park

Omdat we nog wat tijd over hadden zijn we met de metro via het altijd drukke station Admiralty naar Kowloon Park gegaan. Dat werd in onze reisgids omschreven als een plek om even de drukte van de stad te ontvluchten en er was een vogelhuis en een vijver met watervogels. Er stond ook nog iets over een zwembad waar veel homo's op de versiertoer gingen.

Het was inderdaad een relatief rustige plek waar, zoals je vaak ziet in oosterse parken, veel gemediteerd werd. En de homo's zaten zeker niet alleen in het zwembad. Overal vriendelijk glimlachende mannen om je heen, om gek van te worden.

Ik heb vriendelijk terug geglimlacht en ben op zoek gegaan naar de vijver met watervogels.


Chinese Banyan

De Chinese Banyan is een ficus soort die in Hong Kong en omgeving ook in de natuur gewoon voorkomt. Opvallend zijn de dikke stammen. Er zijn van deze soort ook bonsai varianten gekweekt.

089 Kowloon Park 086 Kowloon Park Chinese Banyan

Coscorobazwaan en zwarthalszwaan

De Coscorobazwaan is de kleinste zwanensoort die er is. Het is opmerkelijk dat ze deze zwanen in het Kowloon Park hebben uitgezet. Beide soorten komen normaal gesproken alleen in Zuid-Amerika en op de Falklandeilanden voor. Misschien zien we deze zwanen dus opnieuw als we eind 2013 naar de Falklandeilanden gaan.

095 Vogel in Kowloon Park Zwarthalszwaan
101 Vogel in Kowloon Park Coscorobazwaan

Hong Kong Orchid Tree

De Hong Kong Orchid Tree heeft een bijzondere status in Hong Kong. 

093 Kowloon Park Hong Kong Orchid Tree
De bloemen van deze boom zijn het nationale symbool van Hong Kong. We zien de bloemen terug op de munten en op de vlag van Hong Kong.

In een uithoek van het park stond deze groep flamingo's.

108 Vogel in Kowloon Park Flamingo's

AfscheidNa de wandeling door Kowloon Park zijn we naar de ICC-toren gegaan. Je kunt daar naar een uitzichtplatform op de 100ste verdieping, maar je kunt ook op de bovenste verdieping komen. Op de bovenste verdiepingen van het gebouw zit het exclusieve Ritz-Carlton hotel. Helemaal bovenin op de 118de verdieping is een terras. Je zit daar buiten en door de harde wind was het behoorlijk koud. Na één exclusief geprijsd drankje en een bezoek aan het luxueus ingerichte toilet zijn we weer naar beneden gegaan. Het uitzicht viel tegen omdat de top van de toren in de mist zat.
Daarna zijn we gaan eten in het enorme winkelcentrum bij station Kowloon. Voor de laatste keer al die lekkere Chinese hapjes. Tot slot zijn we op Civic Square nog wat gaan drinken met Martin. Dat was het slot van ons bezoek aan Martin in Hong Kong. Daarna hebben we de trein naar het vliegveld genomen.

121 Station airport

Na een weekje Hong Kong snappen we nog maar weinig van de Chinese karakters. Hier en daar zag je symbolen steeds terugkomen en met de Engelse vertaling erbij kon je dan enigszins inschatten waar het karakter voor staat. 
Als voorbeeld, de vertrekborden op het vliegveld in beide talen.


122 Alle vliegtuigen
123 In het Nederlands

En de informatie bij de gate.
En hiermee kwam er een eind aan ons bezoek aan Hong Kong.


061 Bord End

Geen opmerkingen:

Een reactie posten