donderdag 1 november 2012

Nijmegen - Hong Kong

Nijmegen - Schiphol - Hong Kong

Op donderdag 1 november 2012 zijn we vanaf Schiphol vertrokken voor een reis van een week naar Hong kong. We vertrokken aan het eind van de avond en kwamen daardoor rond 4 uur 's middags op 2 november in Hong Kong aan. 


Op de kaart hierboven zijn een aantal plaatsen weergegeven die we hebben bezocht. Op het vliegveld in Hong Kong hebben we meteen een Octopus kaart gekocht. De Hong Kong variant van de OV-chipkaart. Behalve in het openbaar vervoer kun je er ook mee betalen in winkels en bij de meeste toeristische attracties. De octopuskaart wordt op meer plaatsen geaccepteerd dan een creditcard. De opzet is meer gebruiksvriendelijk dan bij de Nederlandse variant. Zo kun je de kaart aan het eind van je reis inleveren en krijg je het bedrag dat er nog op staat terug, inclusief de borg die je betaalt voor het lenen van de kaart. We hebben de kaart meteen gebruikt voor de trein van het vliegveld naar de stad.


Aankomst op Hong Kong station


De trein doet er ongeveer 25 minuten over om van het vliegveld naar station Hong Kong in het centrum van de stad te komen. 


Station Hong Kong


Bij de uitcheckpoortjes stonden Ron en Marieke ons al op te wachten. Al snel sloot Martin zich bij ons aan en zijn we op zoek gegaan naar een taxi die ons naar het hotel kon brengen. Dat kostte meer moeite dan verwacht omdat het erg druk was bij het station. Omdat het niet zo ver was naar het hotel hebben we de afstand te voet afgelegd.

In het gloednieuwe hotel kregen we een kamer op de twaalfde verdieping en hebben we ons een beetje opgefrist om daarna weer met de hele club in de stad te gaan eten.


Symphony of Lights


Na de opfrisbeurt in het hotel zijn we met de Star Ferry naar Kowloon gegaan en hebben daar aan de oevers van Victoria Harbour gekeken naar de Symphony of Lights, een dagelijks licht- en geluid spektakel waarbij meer dan 40 van de grootste gebouwen in Hong Kong betrokken zijn. 



Op de foto's hierboven zijn we nog op weg naar de veerboot.

De foto's van de Symphony of Lights zijn helaas niet al te best.




Hieronder een paar foto's van de Hong Kongse variant van de VVV.



Hot pot Restaurant

We hebben op deze eerste avond van ons verblijf in Hong Kong gegeten in een hot pot restaurant. Je zit dan met z'n allen rond een pot met bouillon en kookt allerlei gerechtjes in deze bouillon. Je hebt keuze uit een heleboel smaken voor de bouillon. Wij hadden twee smaken besteld, een milde bouillon waar grote varkensbotten in ronddreven en een megahete pepertjes bouillon.
De vermoeidheid van de lange reis was er waarschijnlijk de oorzaak van dat ik niet met volle teugen kon genieten van deze lokale specialiteit. Op de foto's ziet het er gezellig uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten