vrijdag 26 juli 2013

Dagje Duisburg

Het was een warme zomerdag, om 9.07 uur wilden we de ICE van Arnhem naar Duisburg nemen. De doelstellingen voor deze dag waren:

  1. Landschaftspark
  2. Lunchen
  3. De Innenhafen van Duisburg
De trein bleek vanwege werkzaamheden niet te rijden en de enige manier om met de trein in Duisburg te komen was eerst naar Nijmegen, dan de boemel naar Venlo, vervolgens de boemel van Venlo naar Viersen en vandaar nog een stoptrein naar Duisburg. We kwamen hierdoor twee uur later dan gepland aan in Duisburg. Jammer, maar op een vrije dag ook niet rampzalig. Irritant was echter het NS-loket in Arnhem. Daar stond een lange rij voor het loket Internationaal. Daarnaast zaten twee mensen achter loketten voor binnenlandse reizen uit hun neus te vreten. Zij weigerden om in te gaan op vragen die over een reis naar Duitsland ging. Een staaltje klantonvriendelijke Oostblok-starheid van de NS.

Landschaftspark

Het Landschaftpark is gevestigd op het terrein van een voormalig hoogovencomplex. Je kunt er duiken in een koeltoren, er zijn allerlei klimmuren en we zagen zelfs iemand koorddansen. Wij hebben deze opwindende zaken aan ons voorbij laten gaan en zijn gaan lunchen in het restaurant bij de ingang. Een heerlijk glaasje wijn, lekkere garnalen en een bijzonder gore salade maken het plaatje compleet.
Daarna zijn we begonnen met onze wandeling over het terrein. Aanvankelijk was het bewolkt en viel er op een gegeven moment zelfs een spatje regen.

Landschaftspark DuisburgDSC01Landschaftspark Duisburg464

Dit sombere weer gaf het geheel een sfeer die de Duitsers unheimisch zouden noemen. Na een tijdje klaarde het echter op en in de zon zagen al die roestige gebouwen er een stuk vriendelijk uit.

Landschaftspark DuisburgLandschaftspark DuisburgLandschaftspark DuisburgLandschaftspark DuisburgLandschaftspark DuisburgLandschaftspark DuisburgLandschaftspark Duisburg  Landschaftspark Duisburg-Nord

Tot slot zijn we nog wat gaan drinken bij een kiosk in de buurt van de uitgang. Ook daar hebben we nog een paar foto's gemaakt.

Landschaftspark DuisburgLandschaftspark DuisburgLandschaftspark DuisburgLandschaftspark Duisburg  Landschaftspark Duisburg-Nord

Innenhafen

We hadden veel langer bij het Landschaftspark rondgelopen dan de bedoeling was. We zijn met de sneltram/metro teruggegaan naar het centrum en naar de Innenhafen gelopen. Deze voormalige haven is door de beroemde architect Norman Foster omgevormd tot een gebied met restaurants, kantoren en wooncomplexen.
We hebben er gegeten bij restaurant MezzoMar. Het ziet eruit als een derderangs toeristentent, maar het eten was opvallend goed. Een mooi afscheid van een lekker dagje Duisburg.

InnenhafenInnenhafenInnenhafenInnenhafenInnenhafen  Innenhafen

We konden daarna gewoon met de ICE terug naar Nederland. De terugreis duurde daardoor veel korter dan de heenreis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten