zaterdag 31 mei 2014

Afscheid van Bilbao

Museo de Belles Artes

446 Museo de Belles Artes de Bilbao450 Museo de Belles Artes de Bilbao

Na de verlate lunch in Plentzia zijn we terug gegaan naar de stad en hebben we ons opgesplitst in drie duo's. Wij zijn naar het Museo de Belles Artes geweest. Veel Spaanse, maar ook andere Europese kunst door de eeuwen heen. Mooi en rustig museum.

448 Uitzicht bij Museo de Belles Artes de Bilbao449 Uitzicht bij Museo de Belles Artes de Bilbao
Rond het plein tussen het Museo de Belles Artes en het Guggenheim museum staan een paar gloednieuwe gebouwen. Hierboven het gebouw Artklass dat op het eerste oog een klassiek gebouw lijkt zoals er zo velen in Bilbao staan. Door de opvallende kleuren merk je dat het om een heel modern gebouw gaat dat pas in 2007 is verrezen op deze plek. De 165 meter hoge Torre Iberdrola is in 2010 gebouwd en staat pal naast het Guggenheim museum. Dit is een kantoorgebouw, aanvankelijk was het de bedoeling dat een deel van de toren als hotel zou worden ingericht, maar die plannen zijn geannuleerd.
466 Zubizuri465 Oude gevel - nieuwe gebouwen
Bij de hoge gebouwen bij de Zubizuri hebben ze langs één straat de gevels laten staan van de oorspronkelijke bebouwing.
Aan het eind van de middag hebben we nog een stukje langs de Nervion gelopen.
467 Uitzicht vanaf Zubizuri470 Iglesia de San Nicolás468 Monument bij stadhuis
Die avond zijn we nog een laatste keer de stad in geweest voor een afscheidsdiner. We hadden eerder die dag afgesproken dat we zouden uitkijken naar een geschikt restaurant voor die avond. Hanneke en Ferrie hadden iets gevonden en Margreet en Margreet hadden ook iets gevonden. Ze bleken precies hetzelfde restaurant in gedachten te hebben. Het was een goede keus en we hebben er een fantastische avond gehad.


De laatste ochtend

485 Nederlands Consulaat - vlakbij hotel484 Nederlands Consulaat - vlakbij hotel
Aan alles komt een eind en dus ook aan ons verblijf in Bilbao. Het was een regenachtige laatste ochtend, vlakbij het hotel lag het Nederlandse consulaat.
489 Teatro Arriaga
Via het Teatro Arriaga kwamen we in het oude centrum terecht waar we nog even koffie hebben gedronken om te schuilen voor de onophoudelijke regen.

Alle straatnamen waren tweetalig, Spaans en Baskisch. Hier de straatnaam van ons hotel in twee talen. Er lijken dus grote verschillen te zijn tussen het Baskisch en het Spaans.
504 Straatnaambordje straat hotel505 Straatnaambordje straat hotel

Na het gebruikelijke wachten op het vliegveld hadden we een prima vlucht naar Frankfurt. Daar hebben we op het vliegveld alle decorum laten varen en zijn we ontzettend goor bij McDonalds gaan eten. Daarna zijn we via een betere route dan op de heenweg en met veel beter weer teruggereden naar Nijmegen. De komende jaren kunnen we discussiëren over onze volgende bestemming. Er zal nog heel wat water door de Waal stromen voordat we die hebben gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten