donderdag 29 mei 2014

Met de auto naar de kust

221 Tussenstop bij Bermeo
223 Tussenstop bij Bermeo
Voor de derde dag hadden we een auto gehuurd om de omgeving van Bilbao te verkennen. Na wat opstart moeilijkheden heeft Ferrie ons zonder problemen door het Baskische land gereden. De eerste stop was in de buurt van het stadje Bermeo. Aan de graffiti op de muur was te zien dat we in Baskenland zaten.
225 Tussenstop bij Bermeo ETA

Via een klein zijweggetje kwamen we bij een vuurtoren op een plek met prachtig uitzicht op de ruige kustlijn in dit gebied. De scheve horizon op de foto hieronder is geen vreemd natuurverschijnsel. De fotograaf kon zijn camera weer eens niet recht houden.

226 Tussenstop bij vuurtoren
229 Tussenstop bij vuurtoren

In het westen konden we het klooster van San Juan de Gaztelugatxe al zien liggen op een heuvel in zee.
Het was eind mei en dus stond alles in bloei.

231 Bloemen237 Bloemen

255 Bloemen256 Bloemen


San Juan de Gaztelugatxe

250 Wandeling naar San Juan de Gaztelugatxe

Gaztelugatxe is de naam van het eiland waarop het aan Johannes de Doper gewijde klooster staat. Het eilandje is via een brug verbonden met het vasteland, om het klooster te bereiken moet je dan nog 237 treden beklimmen. Vanwege renovatiewerkzaamheden was dat pad voor ons afgesloten. Het laatste stuk naar het klooster moesten we lopen. De weg was afgesloten.

258 Bij San Juan de Gaztelugatxe
 Aketx

In de baai lagen nog een aantal kleinere eilanden waaronder Aketx.

272 Bij San Juan de Gaztelugatxe

271 Bij San Juan de Gaztelugatxe

277 Bij San Juan de Gaztelugatxe

Deze muurhagedis was ook van de partij. Het is verreweg de meest voorkomende hagedis in Europa, eigenlijk kun je er in de meeste gevallen als je er een tegenkomt vanuit gaan dat het een muurhagedis is.

290 Muurhagedis

We hebben ons bezoek aan de kuststreek afgesloten met een lunch bij restaurant Eneperi met uitzicht op de baai van het klooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten