vrijdag 30 mei 2014

Puente de Vizcaya

364 Straat in Portugalete
Op deze voorlaatste dag van onze trip naar Bilbao zijn we met de metro naar Portugalete gegaan om een bezoek te brengen aan de Puente de Vizcaya, de zweefbrug. Via een smalle straat zijn we naar de brug gelopen. Een van de pijler was al snel zichtbaar.
368 Pinguïns

In een etalage zagen we deze schattige chocolade pinguïns. 375 Puente de Vizcaya378 Puente de Vizcaya380 Puente de Vizcaya

Badeend

377 Badeend374 Puente de Vizcaya
In één van de pijlers zat een enorme badeend ingeklemd. De Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman heeft in veel steden reuzebadeenden laten zwemmen in havens. Ik heb niet kunnen achterhalen of deze ingeklemde eend ook van hem is.

Er kan een behoorlijk gewicht worden overgezet met deze zweefbrug. Hieronder is te zien hoe naast de nodige voetgangers ook een aantal auto's wordt vervoerd.
392 Puente de Vizcaya
Je kon ook met een lift naar boven en dan kon je bovenlangs van de ene naar de andere oever lopen. Aan de overkant moesten we op een knop drukken en dan zouden ze zorgen dat we weer naar beneden konden. Dat duurde nogal lang. Hanneke zag het niet zitten om naar boven te gaan en is de buurt gaan verkennen.
400 Pad op Puente de Vizcaya385 Puente de Vizcaya
Boven had je natuurlijk een geweldig uitzicht op de omgeving, alleen jammer dat het weer niet meewerkte. Het zag er nogal somber uit op dat moment.
405 Uitzicht vanaf top Puente de Vizcaya406 Uitzicht vanaf top Puente de Vizcaya
Van bovenaf leek de cabine waarmee auto's en voetgangers werden overgezet een klein speelgoeddingetje.


Plentzia

432 Puente de Plentzia435 Puente de Plentzia
We zijn daarna met de metro doorgereden naar het stadje Plentzia aan de kust. Bij het eindpunt van de metro kwam je via een brug in Plentzia. Op de brug waren oude foto's aangebracht van de geschiedenis van de brug en de omgeving. Hieronder het uitzicht vanaf de brug.
433 Uitzicht vanaf Puente de Plentzia436 Plein bij kerk Plentzia
De kortste weg naar zee was via een heuvel waarop het stadje ligt. Op de top is het een mooi oud stadje, wat lager op de heuvel staat hele lelijke nieuwbouw.
Plentzia ligt aan een baai met een breed strand en we waren er dus automatisch vanuit gegaan dat er allemaal leuke restaurantjes zouden zitten. Maar helaas, het waren kleedhokjes voor de badgasten en alleen aan de rand zat één restaurant. Daar hadden ze wel weer overheerlijke pintxos.
439 Uitzicht bij baai Plentzia438 Uitzicht bij baai Plentzia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten