zaterdag 30 augustus 2014

Dagje Rotterdam

Het was een mooie zomerdag waarop Margreet en ik met de trein vanuit Nijmegen via Breda naar Rotterdam zijn gegaan. Tegen het einde van de ochtend kwamen we aan in Rotterdam. Voor ons jaarlijkse uitstapje hadden we deze keer de haven van Rotterdam uitgekozen.

001 Centraal stationBij Rotterdam Centraal

We zijn meteen naar het kantoortje van Spido gelopen waar we tickets hebben gekocht voor de uitgebreide rondvaart. Dat wil zeggen een rondvaart van 2½ uur door het havengebied. Deze rondvaart kon je alleen in juli en augustus boeken en dit was dus een van de laatste dagen voor dit seizoen. We zijn eerst een stukje langs het water gaan lopen en dat leverde mooie plaatjes op, zoals hieronder is te zien.

011 Kop van Zuid013 De Rotterdam`
Omgeving Erasmusbrug

We hebben geluncht bij café-restaurant Prachtig, een leuke tent en het uitzicht op het terras is inderdaad....
Daarna was het tijd om de rondvaartboot op te zoeken. De boot zat niet vol, dus er was voor iedereen een goede plaats beschikbaar. Altijd leuk om even om je heen te kijken op zo'n boot. In de hoek zaten een paar oudere dames te breien. Ze hadden hartstikke veel lol, maar van de haven hebben ze volgens mij niet zoveel gezien.
Aan boord werden we welkom geheten door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam die heel vakkundig een promotiebandje voor zijn stad had ingesproken.
Daarna was het vooral genieten van de mooie plaatjes. Er werd ook de nodige informatie gegeven, maar dat was van het gebruikelijke niveau op dit soort toeristische tripjes. Een hoop namen en getallen die je ook meteen weer vergeet.

020 BoompjesBoompjes025 VeerhavenVeerhaven
029 STC RotterdamSTC Rotterdam034 Haven RotterdamHaven Rotterdam
036 Wiltonhaven037 WiltonhavenWiltonhaven
046 Grote oranje boot059 Botlek066 Rotterdam-Botlek078 Sint LaurenshavenBotlekgebied

In de loop van de middag raakte het geleidelijk wat meer bewolkt. Het bleef echter droog.

092 Shin EtsuShin Etsu

In de Eemhaven hebben we onderstaande panoramafoto gemaakt.

111 EemhavenEemhaven

Uiteindelijk kwam Rotterdam weer in zicht.
 
141 Rotterdam178 Kop van ZuidRotterdam

Terug in de stad zijn we via de Willemsbrug en het Noordereiland naar Hotel New York gelopen. Daar hebben we op het terras nog een maaltijd genomen en vervolgens zijn we met de watertaxi teruggegaan richting centrum. De bestuurder van de watertaxi was een hele aardige man die ons graag het een en ander over zijn stad vertelde. Ons uitstapje naar Rotterdam kreeg hiermee een mooi einde.