zondag 30 april 2017

Stonehenge

‘s middags zijn we doorgereden naar Stonehenge. Het is een beetje een vreemde constructie daar. Vanaf de weg  zie je de keien al staan, maar je moet dan nog een paar kilometer doorrijden naar een parkeerplaats. Je gaat met de bus terug naar de stenen. Je kunt ook lopen, dat zal ongeveer een half uur lopen zijn. Toen wij er waren regende het en dus hebben we de bus genomen. Vooraf kaartjes gekocht via internet. Dat betekent dat je in de korte rij mag aanschuiven. In de nogal smerige kantine hebben we een soepje genomen.
Even leek het erop dat we helemaal niet naar de stenen konden omdat Stonehenge tijdelijk was afgesloten vanwege een 'calamiteit'. 

DSC00002Grafheuvel


Op de plaats waar je uit de bus wordt gezet zie je een paar grafheuvels langs de 'cursus' (het parcours).
Het pad rond de stenen is zo ingericht dat je op veel plaatsen foto's kunt maken zonder dat andere toeristen op te zien zijn. Het lijkt dan alsof je de stenen voor jezelf had. Niets is echter minder waar.

DSC09996Drukte bij Stonehenge

Tijdens het wandelingetje rond de restanten van deze 4500 jaar oude tempel hebben we een heleboel foto's gemaakt.

DSC09992DSC09985DSC09962DSC09960DSC09949


Terug bij het bezoekerscentrum zijn we nog in het museum geweest. Het is niet groot, maar wel mooi vormgegeven. Het geeft een goed beeld van de geschiedenis van het gebied.

Ticket Stonehenge

Onderstaand kaartje laat zien hoe het er van bovenaf uitziet.Deze hutjes moesten een beeld geven van het leven in de tijd van Stonehenge.

DSC00006

’s Avonds hebben we weer gegeten in het hotel. Het was lekker, maar het bleek een nare bijwerking te hebben. ’s Nachts ziek en overgeven. Iets verkeerds gegeten? Ze nemen het wel serieus in het hotel door een onderzoek in te stellen. Maar ze zijn vergeten om op enigerlei wijze aan genoegdoening te doen.

De volgende dag zouden we Highclere Castle bezoeken. Door deze toestanden was het lang onduidelijk of dat door kon gaan. Uiteindelijk kwam het goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten