dinsdag 2 mei 2017

Greys Court

Het was alweer de laatste dag van ons reisje naar Engeland. In de loop van de middag zouden we terugvliegen van Southampton naar Amsterdam. Maar voor die tijd hadden we nog twee locaties van Downton Abbey op het programma staan.

DSC00179

Na een laatste ontbijtje in het hotel in Kingsclere zijn vertrokken richting Greys Court, een landhuis bij het dorp Rotherfield Greys in het graafschap Oxfordshire.

DSC00209Greys Court

De naam is afkomstig van de familie Grey, nakomelingen van de Normandische ridder Anchetil de Greye. Sinds 1969 is het eigendom van The National Trust en opengesteld voor publiek. Meer informatie is te vinden op de website van Greys Court. Omdat we weinig tijd hadden en alleen de buitenkant van het gebouw is gebruikt in de serie, hebben we alleen door de tuinen gelopen. Boven ons in de lucht zagen we een aantal roofvogels, de rode wouw.

 Rode wouw


DSC00192

Het was heerlijk weer tijdens ons bezoek aan Greys Court.Dit landhuis komt in Downton Abbey in beeld als de familie vanwege financiële problemen het kasteel dreigt te moeten verkopen. Ze noemen het Downton Place. Uiteindelijk gaat de verhuizing niet door omdat de problemen worden opgelost.


Downton Abbey, seizoen 3, aflevering 3
Greys Court, 2 mei 2017
Downton Abbey, seizoen 3, aflevering 3
Greys Court, 2 mei 2017
Downton Abbey, seizoen 3, aflevering 3
Greys Court, 2 mei 2017

Bij de parkeerplaats had je mooi uitzicht op het landgoed.

DSC00260

Screenshots © Carnival Film & Television

Geen opmerkingen:

Een reactie posten