maandag 1 mei 2017

Highclere Castle

We waren naar Engeland gegaan om een aantal locaties van de tv-serie Downton Abbey te bezoeken. De belangrijkste locatie was natuurlijk het kasteel waar een groot deel van de verhalen zich afspeelt, Highclere Castle. Maanden van tevoren hadden we al kaartjes gekocht om het kasteel te kunnen bezoeken. Het kasteel is maar een paar maanden per jaar open voor het publiek en door toedoen van de tv-serie zijn de kaartjes daarvoor meestal snel uitverkocht.
Toch leek het nog even mis te gaan, door buikgriepachtige verschijnselen was ik nauwelijks aan slapen toegekomen. Gedurende de ochtend ging het langzaam een beetje vooruit en uiteindelijk hebben we het er toch maar op gewaagd. 
Bij aankomst was ik binnen twee minuten mijn bril kwijt en die hebben we dus ook niet meer teruggevonden. Ik moest dus nog een paar dagen zonder bril door Engeland rijden.

DSC00013

Je kunt parkeren in een weiland bij de toegangspoort. Zodra je daar doorheen loopt zie je meteen het kasteel in volle glorie. Met de kaartjes kun je zelf bepalen op welk moment van het dagdeel op jouw ticket je naar binnen gaat. Omdat veel mensen direct naar binnen gaan is het verstandig om even te wachten en eerst door de tuinen te gaan lopen.

DSC00120DSC00115DSC00122

Hieronder de ingang van het kasteel. Hier begint de route door het kasteel.
Je mocht binnen geen foto's maken. Het was binnen behoorlijk druk. Het was filelopen tussen de ruimtes die voor een belangrijk deel bekend zijn uit de tv-serie.

DSC00078DSC00071


In de kelder van het kasteel was een tentoonstelling ingericht over het oude Egypte. Highclere Castle wordt al eeuwenlang bewoond door de graven van Carnarvon en de vijfde graaf, George Edward Stanhope Molyneux Herbert (1866-1923) heeft de opgraving van farao Toetanchamon gefinancierd.Na afloop van het bezoek aan het kasteel zijn we nog samen op de foto gegaan en hebben we een kopje thee gedronken achter het kasteel.

DSC00163DSC00069

Geen opmerkingen:

Een reactie posten