zondag 15 oktober 2017

Zondagochtend op TerschellingHet was een korte maar erg mooie trip naar Terschelling. Na een heerlijk ontbijt in het hotel hadden we nog een paar uurtjes over voordat de boot vertrok. We hebben eerst nog even een stukje van de fietstocht overgedaan.
Bij het hotel zagen we een klein vogeltje in het struikgewas, vermoedelijk een winterkoninkje.

DSC06114

De meeuw hierboven lijkt naar zijn eigen spiegelbeeld te kijken.Deze steenloper zat mooi in de zon, dicht bij de oever en hij was totaal niet schuw. Je kon het beest vrij goed naderen.


Beelden uit zee

DSC06166
DSC06164

In 1903 is in een storm een Zweeds schip geladen met graniet gezonken voor de kust van Terschelling. Een eeuw later heeft men de granieten blokken uit het water gehaald. De Israëlisch-Marokkaanse kunstenares Yaël Artsi heeft deze blokken omgevormd tot een aantal sculpturen, waarvan er een paar bij elkaar staan aan de kust. Ook de schapen weten de kunstwerken te waarderen.

DSC06128
Er zat op deze zondagochtend een grote groep rotganzen in het water bij West-Terschelling. Je zag ook steeds groepjes van deze ganzen rondvliegen.

DSC06132DSC06163DSC06158
DSC06131West-Terschelling in de zon op zondagochtend


Tureluur

De vogels die we deze ochtend zagen waren natuurlijk veelal dezelfde soorten die we de dag ervoor hadden gezien en gefotografeerd. Deze vrij kleine steltloper met oranje poten hadden we nog niet op de foto staan. Hoewel de foto's niet heel duidelijk zijn, lijkt het om een tureluur te gaan. Deze vogels komen het hele jaar in Nederland voor.Sommige schapen gingen op de steile helling van de dijk geknield zitten om wat makkelijker te kunnen grazen.

DSC06213
DSC06175
Uiteindelijk werd het tijd om om te keren en naar de haven te fietsen. Daar zat het verhuurbedrijf waar we onze fietsen moesten inleveren.

DSC06219

Bij de haven staat een monument voor alle Terschellingers die niet zijn teruggekeerd van zee. Op de volgende foto het uitzicht bij het monument in noordelijke richting.

DSC06221DSC06214DSC06216

Geen opmerkingen:

Een reactie posten