vrijdag 18 mei 2012

Weekend Brussel - Wandeling in de buurt van Atomium

Na het bezoek aan het Atomium hebben we nog een tijdje in de buurt rondgelopen voordat we teruggingen naar de stad. Het is een soort traditie aan het worden dat we tijdens onze reizen locaties van films en tv-series opzoeken. In dit geval de oude (1980-1981) Belgische jeugdserie Carolientje en Kapitein Snorrebaard


Carolientje en kapitein Snorrebaard
Openingsscène

Atomium, Brussel,
18 mei 2012

Carolientje en kapitein Snorrebaard
Openingsscène

Fontein Eeuwfeestlaan, Brussel,
18 mei 2012

Carolientje en kapitein Snorrebaard
Openingsscène

Chinese paviljoen, Brussel,
18 mei 2012

Een andere jeugdserie uit het begin van de jaren 80 die deels in Brussel is opgenomen is Dubbelpion. Ook in deze serie is het Atomium te zien.


Dubbelpion
Aflevering 2

Atomium, Brussel,
18 mei 2012

In Brussel zijn, verspreid over de stad, muurschilderingen van bekende strips die Brussel als decor hebben. De eerste die we tegenkwamen was Kiekeboe bij de ingang van het Amerikaans Theater. De expo 58 vormt het thema van deze muurschildering waar helaas een stuk van is verdwenen.

049 Amerikaans Theater Muurschildering Kiekeboe - Amerikaans Theater

Uiteindelijk zijn we met de tram terug gegaan naar het centrum. Na een korte opfrisbeurt zijn we in de richting van de grote markt gelopen om te eten. Dat was waarschijnlijk niet zo'n goede keus. Erg veel restaurants, maar er was weinig authentiek Brussels of Vlaams aan deze eettenten. Het is daar vooral pizza en andere standaard toeristenmenu's. Ik ben bovendien nogal allergisch voor al die mannetjes die je proberen binnen te lokken in hun vreetschuur. De ervaring leert dat het dan zelden goed is. We zijn uiteindelijk toch maar ergens gaan zitten en na het eten zijn we nog even bij Manneke Pis langsgelopen voordat we terug zijn gegaan naar het hotel. 
Ondanks het grijze weer hadden we een heerlijke eerste dag gehad in Brussel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten