vrijdag 28 juni 2019

Van Hamburg naar Berlijn

4-002 Vertrek uit Hamburg

Na een laatste ontbijt bij een vestiging van Mad about Juice zijn we op vrijdag 28 juni in de loop van de ochtend met de ICE van Hamburg naar Berlijn gereisd. Ons hotel lag in de buurt van Bahnhof Berlin Zoologischer Garten. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw een beruchte plek waar veel verslaafden en prostituees rondhingen. Hoewel er sinds die tijd veel veranderd is zagen we bij aankomst direct een grote groep daklozen en veel politie daaromheen.



Na aankomst in Berlijn hebben we meteen een Berlin Welcome Card gekocht voor 7 dagen. Daarmee kon onbeperkt worden gereisd in het netwerk van U- en S-bahnen en bij veel toeristische attracties kreeg je korting.



Het metrostation Zoologischer Garten ligt ook vlakbij de Gedächtniskirche die in de tweede wereldoorlog zwaar beschadigd raakte. Na de oorlog gaf men aanvankelijk een architect de opdracht om een nieuwe kerk te bouwen. Later is besloten om de ruïne zo te restaureren dat het gebouw niet in zou storten. Naast de oorspronkelijke kerk is een achthoekige toren gebouwd waarin een nieuwe kerk zit.

4-004 Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche4-006 Upper West Tower


Vlakbij de kerk staat ook de Upper West Tower, een 119 meter hoge wolkenkrabber die aanvankelijk Atlas Tower heette. Het gebouw kwam in 2017 gereed. Er zitten onder andere kantoren en een hotel in het gebouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten