donderdag 3 maart 2022

Filmlocatie - Place de la Concorde

Nadat we klaar waren bij Musée d'Orsay zijn we koffie gaan drinken in een cafeetje naast het museum. Voor de rest van de dag hadden we een heleboel filmlocaties op onze planning staan. Voor de eerste locaties zijn we langs de Seine naar de Place de la Concorde gelopen. Op een hoek van dat plein staat een versie van De Kus van Rodin.


065 Place de la Concorde Rodin de kus

Op de Place de la Concorde staat ook één van de Luxor Obelisken. Deze meer dan 3000 jaar oude Egyptische obelisken stonden aan weerszijden van de ingang van de Luxor-tempel. Eén van de obelisken is in de negentiende eeuw verplaatst naar de Place de la Concorde. De andere obelisk staat nog steeds in Luxor. Maar helaas konden we weinig zien van de obelisk. Het ding wordt gerestaureerd en moet er uiteraard voor de Olympische Spelen weer piekfijn uitzien. Er hingen doeken rond de steigers.

066 Place de la Concorde ingepakte obelisk

Everyone Says I Love You

Everyone Says I Love You is een Amerikaanse muziekfilm uit 1996, geregisseerd door Woody Allen. De film gaat over de lotgevallen van een rijke familie en speelt zich af in New York, Parijs en Venetië. Hier zijn ze even bij de Fontaine des Fleuves op de Place de la Concorde.

Everyone Says I Love You, 1996
Place de la Concorde, 3 maart 2022

The Devil Wears Prada

In The Devil Wears Prada lijken de dames in een auto over Place de la Concorde te rijden. Door de achterruit is het Palais Bourbon te zien. Vanwege de extra kosten mocht Meryl Streep niet mee naar Parijs. De autorit werd in Amerika gefilmd voor een groen scherm, de achtergrond werd later digitaal toegevoegd.

The Devil Wears Prada, 2006
Place de la Concorde, 3 maart 2022

We zien hier Anne Hathaway bij de Fontaines des Fleuves. Tijdens ons bezoek stonden vrijwel alle fonteinen in Parijs uit en leken in afwachting van een renovatie te zijn. Ook bij de Fontaines des Fleuves was het een droge boel. In de film wordt er een telefoon in het water gegooid, dat stukje konden we dus niet naspelen.

The Devil Wears Prada, 2006
Place de la Concorde - Fontaine des Fleuves, 3 maart 2022
The Devil Wears Prada, 2006
Place de la Concorde - Fontaine des Fleuves, 3 maart 2022

Bij de Fontaines des Fleuves moesten we even wachten met het maken van de foto's van de filmlocatie. Er stond een groep jongelui op de voor ons verkeerde plek.

085 Filmlocatie - Fontaine des Fleuves Place de la Concorde

Vanaf de Place de la Concorde kun je in de verte de Arc de Triomphe zien liggen

088 Arc de Triomphe

We zien hier Anne Hathaway bij het Petit Palais, een museum vlak bij de Place de la Concorde. Slechts een parkje scheidt het Petit Palais van het grote verkeersplein.

The Devil Wears Prada, 2006
Petit Palais, 3 maart 2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten