dinsdag 1 maart 2022

Filmlocatie - Arc de Triomphe

Na ons bezoek aan de Fondation Louis Vuitton hebben we de metro genomen naar de Arc de Triomphe en zijn in die omgeving op zoek gegaan naar een ‘restaurant’ waar we een eenvoudige lunch konden krijgen. We dachten aan gewoon een broodje. Dat was wel even zoeken en uiteindelijk hebben we een groentesoepje gehad. Het smaakte meer naar gepureerde groenten (vooral pompoen) dan naar soep. Volgens mij waren ze de bouillon vergeten. Maar de maagjes waren weer gevuld en we hebben een aantal filmlocaties rond de Arc de Triomphe gedaan.

Allereerst een plaatje uit Funny Face, een film uit 1957 met Audrey Hepburn en Fred Astaire. Een fotograaf en een verkoopster uit een boekhandel gaan samen naar Parijs.

Funny Face, 1957
Arc de Triomph, 1 maart 2022

Vervolgens The Devil Wears Prada uit 2006. Deze film gaat over een journaliste die voor een tijdschrift de Paris Fashion Week bezoekt. De eerste beelden van Parijs tonen bekende gebouwen. Zoals hierboven de Arc de Triomphe vanaf de Champs Élysées.

The Devil Wears Prada, 2006
Arc de Triomphe vanaf de Champs Élysées, 1 maart 2022


Mission: Impossible – Fallout is de zesde film uit de Mission Impossible serie. In de film scheurt Tom Cruise op een motor door de straten rond de Arc de Triomphe. Voor de opnamen werd het verkeer op de Place Charles de Gaulle anderhalf uur lang stilgelegd. Omdat Cruise tegen de richting van het verkeer inrijdt werden alle auto's door stuntmensen bestuurd.

Mission: Impossible – Fallout, 2018
Arc de Triomphe, 1 maart 2022
Mission: Impossible – Fallout, 2018
Bij de Arc de Triomphe, 1 maart 2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten