zondag 24 juli 2022

Marker Wadden (3)

2 Marker Wadden met Gé 

De omgeving afspeurend naar steltkluten en andere bijzonderheden ben ik nietsvermoedend op de foto gezet door Arjan. Op de volgende foto het pad naar het uitkijkpunt Duikeend. Bij dit punt loopt het pad een stukje naar beneden en daardoor kun je aan het eind ook onder water kijken. Een groot deel van de vogels in het gebied leeft van vissen en andere dieren die ze onder het wateroppervlak aantreffen.

K26 Uitkijkpunt Duikeend

De baars hieronder is gefotografeerd door Arjan in de Duikeend. De andere vis is een winde die we eerder op de dag al zagen zwemmen.

3 Baars185a Winde

In de nok van de Duikeend zat een nest met jonge boerenzwaluwen. De ouders vlogen af en aan met insecten voor de jonge zwaluwen. En dan zie je al die snaveltjes openklappen.

377a Boerenzwaluw

320 Panorama Marker Wadden

Baardman

329a Baardman

De baardman is een van de eerste kleine rietvogels die zich heeft gevestigd op de Marker Wadden. We zagen ze de hele dag vliegen, maar het lukte maar niet om ze op de foto te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt om het allerlaatste vogeltje goed op de foto te krijgen. Het is een jong mannetje, zoals we in 2021 op Texel ook al voor de lens hadden gehad.

328a Baardman

Tussen alle eerdere 'mislukkingen' zat een foto waarop een volwassen mannetje met de lange bakkebaarden te herkennen is.

383a Baardman

Kleine Karekiet

We waren de dag begonnen met een kleine karekiet bij het haventje in Lelystad en we sloten de dag af met een kleine karekiet op de Marker Wadden.

326a Kleine karekiet

De vogeloogst van dit uitstapje, dat een verjaardagscadeau was dat ik van Arjan kreeg, was indrukwekkend. Een deel van de vogels had ik (in Nederland) nog niet eerder voor de camera gehad, de kemphanen, de roerdomp, de bosruiter, de steltkluut en de flamingo's. Het prachtige weer zorgt ervoor dat de foto's er mooi uitzien. Zo'n karekiet in de zon oogt mooier dan een karekiet onder een grijs miezerig wolkendek.

K29 Marker Wadden strand

We hebben nog een drankje gedaan op het terras van het Eilandpaviljoen en zijn daarna bij het haventje gaan wachten op de boot. Het was de laatste boot van deze dag terug naar Lelystad en die wilden we liever niet missen.

K30 Gebouwtje bij haven

Deze veerdienst naar het eiland is nog nieuw en ze lijken nog wat moeite te hebben om af te meren bij de steiger. Dat duurde in elk geval vrij lang en zag er nogal onbeholpen uit. Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed en konden we aan boord.

K35 Aankomst bootK37 Haven Marker Wadden388 Marker WaddenK44 Marker WaddenK46 Marker Wadden5 Samen bij Marker WaddenK55 Markermeer

Als je Lelystad nadert zie je al van ver de 161 meter hoge oude televisietoren, die tegenwoordig dienst doet als datacentrum.

K49 Lelystad

En de poepende man geeft aan dat we weer zijn aangekomen in Lelystad en het dagje kunnen afsluiten met de terugreis naar Nijmegen. Een zeldzaam mooie dag.

K56 Exposure

387 Nationaal Park Nieuw Land

Geen opmerkingen:

Een reactie posten