donderdag 15 juli 2021

Wildlands Adventure Zoo Emmen

1900 PrairiehondenPrairiehonden

Vanaf de parkeerplaats was het nog een stukje lopen langs een drukke weg naar de ingang van de dierentuin. Vanwege de coronamaatregelen hadden voorafgaand aan ons bezoek een ticket moeten reserveren. Omdat we pas laat hadden besloten om naar de dierentuin te gaan hebben we de tickets ook pas die ochtend gekocht.
Tijdens onze reis in 2008 naar de Verenigde Staten hebben we in Nebraska, South Dakota en Wyoming op diverse plaatsen prairiehonden in het wild gezien. Ze zijn altijd druk bezig en leuk om naar te kijken.

1901 MoeraswallabyMoeraswallaby

De moeraswallay is een kleine kangoeroesoort die in het oosten en zuiden van Australië voorkomt. De soort is uitgezet in Nieuw-Zeeland en schijnt in de buurt van Rotorua nog voor te komen.

1910 LeeuwLeeuw

In het wild is het vaak lastig om de dieren goed op de foto te krijgen. In de dierentuin is dat natuurlijk geen probleem want de bessten hebben meestal maar beperkte mogelijkheden om zich te verstoppen en achter alle hekken sta je veel dichter bij de dieren dan in het wild verantwoord zou zijn.

1918 ImpalaImpala
1929 MantelbaviaanJonge mantelbaviaan
1941 Witte neushoornWitte neushoorn
1945 GirafGiraf

Door de wagons van een oude trein liepen we naar een volgend deel van het park waar onder andere deze Humboldt pinguïns zaten. En wie weet krijgen ze er over een tijdje weer eentje bij?

1958 Humboldt pinguïnHumboldtpinguïns1954 Humboldt pinguïn

De humboldtpinguïn komt voor langs de kusten van Chili en Peru. De soort lijkt op en is verwant aan de magelhaenpinguïn die we tijdens een eerdere reis op de Falklandeilanden zagen.
Weer een eindje verderop kwamen we bij Vlindertempel uit. Er vlogen prachtige vlinders rond, maar het was lastig om die fladderaars op de foto te krijgen.

1965 ZebravlinderZebravlinder

Bij de indische olifanten liep een jong kalf, het olifantje is in februari 2021 geboren en bleef nog dicht bij zijn moeder.

1980 Indische olifantIndische olifanten

In het jungola gedeelte van de zoo zitten veel prachtige vogels. De meest kleurrijke van allemaal is ongetwijferd de lori van de Blauwe Bergen.

1990 Lori van de Blauwe BergenLori van de Blauwe Bergen

Maar er viel meer te bewonderen op deze plek.

2000a ZonneralZonneral
2060 Rode ibisRode ibis2033 RoodoorbuulbuulRoodoorbuulbuul

De roodoorbuulbuul is een vogel uit Azië, die door de mens ook in andere landen is geïntroduceerd. Op het Hawaiiaanse eiland Oahu is de roodoorbuulbuul in de jaren 60 van de vorige eeuw terechtgekomen. We zijn hem daar tegengekomen in het Polynesian Cultural Center.

2044 BalispreeuwBalispreeuw

De rijstvogel kwam oorspronkelijk alleen voor op Java en Bali maar is in de loop der tijden over een veel groter gebied verspreid geraakt. Vooral door uit gevangenschap ontsnapte exemplaren. Ook deze soort is in Hawai terechtgekomen. Tijdens onze reis in 2017 kwamen we de vogel tegen op de eilanden Kauai en Big Island. 

2052 RijstvogelsRijstvogel2076 KoereigerKoereiger

Naast alle vogels zaten er ook enkele zoogdieren zoals de bonte vari, een lemuur uit Madagaskar en de bruinkopslingerapen uit Midden-Amerika.

2009 Bonte variBonte vari2013 BruinkopslingerapenBruinkopslingeraap2067a RodriguesvleerhondRodriguesvleerhond2085 DwergotterDwergotter

Als je in dierentuinen zeeleeuwen ziet zijn het meestal Californische zeeleeuwen. Deze soort is intelligent en kan zich makkelijk aanpassen aan het leven in gevangenschap. Het is ook de soort die in grote aantallen bij Pier 39 in San Francisco ligt.

2092 Californische zeeleeuwCalifornische zeeleeuw

Er is discussie of je dierentuinen moet koesteren of juist afwijzen. Uiteraard is het beter als dieren in het wild kunnen leven. Dat neemt niet weg dat dierentuin een rol spelen bij de bescherming van soorten die uit dreigen te sterven. Een mooi voorbeeld is de Californische condor. Deze soort was in het wild bijna uitgestorven, er vlogen nog maar zes vogels rond. Deze hebben ze gevangen en samen met vogels die al in gevangenschap leefden is er door de dierentuin in San Diego een uitgebreid en langdurig herintroductieprogramma opgezet. Met succes. Inmiddels vliegen er weer enkele honderden condors rond boven het zuidwesten van Noord-Amerika. Daarmee is de toekomst van de soort nog niet verzekerd, maar de kans dat soort behouden kan worden is wel flink toegenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten