woensdag 2 maart 2022

Eiffeltoren

’s Morgens zijn we eerst met de metro naar Bir Hakeim gereisd en vervolgens naar restaurant Kozy Bosquet gelopen waar we heerlijk hebben ontbeten. Lekker brood met avocado en zalm.


099 Eiffeltoren vanaf Palais de Chaillot067 Eiffeltoren

Daarna zijn we naar de Eiffeltoren gelopen waar we om 9.30 uur een reservering hadden om naar de top te gaan. Je kunt tegenwoordig niet zomaar even onder de Eiffeltoren door lopen. Er staan hekken omheen en je moet eerst door een veiligheidscontrole om in het gebied onder de toren te komen. Vervelende maar begrijpelijke gevolgen van de aanslagen van enkele jaren geleden. Daar komt nu de COVID 2G controle nog bovenop. Dat alles heeft weinig gevolgen voor de drukte. Het was erg druk en in de lift stond je als haringen in een ton. Gelukkig hebben we niets opgelopen. 

042 Eiffeltoren068 Eiffeltoren

Beneden bij de toren is het nogal een rommeltje. Er waren renovatiewerkzaamheden aan de gang en er worden rond de Eiffeltoren een aantal tijdelijke accommodaties gebouwd voor de Olympische Spelen van 2024. De Eiffeltoren krijgt een gouden kleurtje voor dat doel. Het sombere weer deed de rest en zo hebben we vooral bruingrijze beelden van de toren.

024 Eiffeltoren - Uitzicht richting Arc de Triomphe

Hier het uitzicht vanuit de toren op de Arc de Triomphe. Je ziet ook vrijwel alle straten die uitkomen op de Place Charles de Gaulle.

030 Eiffeltoren - Uitzicht richting Place du Trocadéro

Hierboven wordt volop gewerkt bij de Jardin du Trocadéro. Uiteindelijk moet dit gebied één geheel gaan vormen met het park waarin de Eiffeltoren staat.

Vlakbij de Eiffeltoren verrijst momenteel een tijdelijk stadion voor onder andere de beachvolleybal wedstrijden. 

037 Eiffeltoren - Uitzicht richting Grand Palais

Op de foto staat voor het Grand Palais een grote witte tentachtige constructie. Het Grand Palais is dicht voor een verbouwing en de 'tent', het Grand Palais Ephémère is de tijdelijke vervanging van het Grand Palais. Voor de spelen in 2024 wordt het Grand Palais Ephémère omgetoverd in een judostadion.

031 Eiffeltoren - Uitzicht richting Seine

Hierboven kijk je een stukje in zuidwestelijke richting over de Seine. In de rivier ligt hier een smal eiland, het Île aux Cygnes. In het Nederlands is dat het Zwaneneiland. Aan het verste uiteinde van dat eiland ligt de Pont de Grenelle. Bij deze brug staat een Vrijheidsbeeld. 

032 Eiffeltoren - Uitzicht richting vrijheidsbeeld

Het 'echte' Vrijheidsbeeld werd in door Frankrijk aan de Verenigde Staten geschonken ter ere van het eeuwfeest van de onafhankelijkheidsverklaring in 1776. Het beeld is in Frankrijk gebouwd, vervolgens in stukken naar New York gebracht waar het weer in elkaar is gezet. 

In Tokyo zagen we een aantal jaren geleden een replica van Vrijheidsbeeld en de Tokyo Tower die verdacht veel op de Eiffeltoren lijkt.

Op één van de daken waren de olympische ringen al te zien.

034 Eiffeltoren - Uitzicht op Olympische ringen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten