maandag 28 februari 2022

Eerste uren in Parijs

Op maandag 28 februari 2022 zijn we voor een stedentrip naar Parijs gegaan. Eerst met de trein naar Breda, vervolgens de internationale trein van Breda naar Brussel en tot slot de Thalys van Brussel naar Parijs. Omdat de prijs nauwelijks hoger was hadden we eerste klas geboekt. Zeker in de Thalys is dat wel prettig omdat de tweede klas daar erg krap is. Vanaf station Paris Nord zijn we met de metro naar het hotel gegaan dat op een steenworp afstand van het metrostation Place Monge lag in het Quartier Latin. Een wijk met een prettige sfeer, veel studenten, café's en restaurantjes. Ook niet ver van de door brand zwaar gehavende Notre Dame, de eerste bestemming van deze stedentrip. 


Notre Dame

Vanwege de grote brand op 15 april 2019 konden we de Notre Dame en directe omgeving niet bezoeken. Er werd druk gewerkt aan het herstel van het gebouw. De voorkant met de twee torens lijkt de brand goed doorstaan te hebben. Het is vooral het deel daarachter waar gewerkt werd. Op de tweede foto zijn de schuttingen te zien die rond het gebouw staan.

14 Notre-Dame19 Notre-Dame

Daarna nog een paar foto's van het uitzicht op de Seine gemaakt kort voordat het donker werd.

48 Filmlocatie - Everyone says I love you Quai de la Tournelle56 Seine bij het invallen van de avond

Op de pont de la Tournelle staat een hoge pilaar met daarop een beeld van Genoveva, beschermheilige van Parijs, voor wijnboeren, vrouwen, hoedenmakers en herders. Volgens een legende voorzag zij de Parijzenaren tijdens een hongersnood van voedsel, ze genas een blinde met gewijd water, leefde zuinig en deed veel aan liefdadigheid. Gewoon een doorsnee heilige dus.

53 Statue de Sainte Genevieve - Pont de la Tournelle

We hadden en restaurant in de buurt van het hotel uitgezocht met hoge waarderingen op tripadvisor. Racina, een Siciliaans restaurant. We zouden er nooit naar binnen zijn gegaan als we niet hadden gereserveerd. Het was helemaal leeg, sfeerloos en extreem verlicht. Toch kregen we geen spijt. Er werd heerlijk gekookt door een Siciliaanse mama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten