dinsdag 1 maart 2022

Arc de Triomphe

202 Arc de Triomphe190 Arc de Triomphe 

Na het maken van de foto's van de filmlocaties rond de Arc de Triomphe zijn we boven op de triomfboog geweest. Dat is een hele mooie plek waar je vrijwel alle beroemde Parijse gebouwen kunt zien. De Eiffeltoren, Grande Arche, Louvre, Notre Dame, Sacré-Coeur, Dome des Invalides, ze zijn allemaal te bewonderen vanaf het dak. 
Beneden in de buurt van de ingang ligt het graf van een onbekende soldaat uit de eerste wereldoorlog. Er zijn een heleboel steden die zo'n graf hebben. Niet altijd even bekend. De Nederlandse versie is in een kerk in Waalre. Het oudste graf werd in 1858 in het Deense Frederica opgericht.

222a Graf van de onbekende soldaat

Via een trap klim je naar het dak van de Arc de Triomphe. Als je bijna boven bent kom je in een tentoonstellingsruimte waarin onder andere dit beeld van Marianne staat. Ze symboliseert de triomf van de republiek, de vrijheid en de rede. De muts die ze draagt is het romeinse symbool voor een bevrijde slaaf. Ze stond vroeger op Franse munten en bankbiljetten.

231 Close-up portrait view of the statue head of Marianne from The Departure of the Volunteers inside the Arc de Triomphe in Paris

Boven heb je uitzicht in alle richtingen en dus ook op de Eiffeltoren. Doordat er nauwelijks echte hoogbouw in het centrum van Parijs is steekt de toren ook in 2022 nog overal bovenuit.

243 Arc de Triomphe - Uitzicht richting Eiffeltoren

La Défense met de Grande Arche ligt in een rechte lijn vanaf de Arc de Triomphe.

238 Arc de Triomphe - Uitzicht richting La Defense

Ook het Fondation Louis Vuitton m     useum was goed te zien vanaf deze plek. Helaas was het een beetje somber heiig weer zodat niet alles heel goed zichtbaar was.

266 Arc de Triomphe - Uitzicht richting Fondation Louis Vuitton

Op de volgende foto het uitzicht in de richting van de Sacre Coeur.

Arc de Triomphe - Uitzicht richting Sacre Coeur

Hieronder het uitzicht in de richting van het Hôtel des Invalides waar Napoleon begraven ligt. Beide gebouwen hebben we tijdens deze trip naar Parijs niet bezocht.

256 Arc de Triomphe - Uitzicht richting Hôtel des Invalides

Op de ansichtkaart is goed te zien hoeveel wegen er uitkomen op de Place Charles de Gaulle met de triomfboog als middelpunt.

Arc de Triomphe_0001

In één van de gebouwen aan het plein zit de Belgische ambassade. Op het balkon hebben ze een reusachtige bonbon, verpakt in de kleuren van de Belgische vlag, geplaatst. We zijn met de metro teruggegaan naar het hotel en daar hebben we via Tripadvisor een restaurant voor die avond uitgezocht. Het werd een Japanner, Mimi Ramen. Het bleek een prima keus te zijn, toch handig dat je tegenwoordig via Internet restaurants met goede waarderingen kunt opzoeken.

265 Belgische ambassade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten