woensdag 2 maart 2022

Filmlocatie - Piramide Louvre

De makers van Prêt-à-Porter hebben blijkbaar ook even achterom gekeken toen ze bij de Arc de Triomphe du Caroussel filmden want ook de piramide is in deze film te zien. De piramide is tijdens het presidentschap van François Mitterrand ontworpen door de Chinees-Amerikaanse architect Ieoh Ming Pei. Hoewel hij destijds al aardig op leeftijd was heeft hij nog lang kunnen genieten van zijn werk. Hij overleed in 2019 op 102-jarige leeftijd. 

Prêt-à-Porter, 1994
Piramide Louvre, 2 maart 2022
Prêt-à-Porter, 1994
Piramide Louvre, 2 maart 2022

Hieronder twee filmlocaties van een iets andere orde dan de meeste andere locaties die we tijdens onze reizen hebben bezocht. Allereerst een beeld uit de videoclip van het nummer Apeshit van The Carters, dat zijn Beyoncé and Jay-Z. 

The Carters - Apeshit, 2018
Piramide Louvre, 2 maart 2022

Tot slot komt het Louvre en een stukje van de piramide langs in Lupin, een Franse serie op Netflix met Omar Sy die vooral bekend is van zijn rol in Intouchables. In die film verzorgt hij een verlamde man. In Lupin neemt hij wraak op een familie die zijn vader had beschuldigd van het stelen van een dure diamanten halsketting. Zijn vader pleegde zelfmoord in de cel.

Lupin, 2021
Piramide Louvre, 2 maart 2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten