zaterdag 8 september 2018

Vlissingen - Film by the Sea (1)

Op zaterdag 8 september 2018 zijn we richting Vlissingen gegaan voor een bezoek aan het plaatselijke filmfestival en een verkenning van dit voor ons nogal onbekende stadje. Het weekendje uit was ook een cadeautje voor Arjan's vijftigste verjaardag. Nadat we waren ingecheckt in Hotel Zilt zijn we eerst naar de reptielenzoo Inguana geweest.

DSC04611Reptielenzoo Inguana

Via een kruip-door-sluip-door route loop je langs de verblijven van vele slangen, kikkers, schildpadden, een alligator, etcetera. Het is een opvangcentrum voor deze dieren. Een groot deel kan echter niet meer worden uitgezet omdat ze in de natuur niet zouden overleven.
Bijzonder waren de enorme netpython en de Galapagos reuzenschildpad.

Daarna zijn we een eindje langs de boulevard gaan lopen. Het schijnt de langste van Nederland te zijn. Aan het begin kom je bij het beeld van Michiel de Ruijter.

DSC04615Michiel de Ruijter

Het uitzicht over het strand en het water levert mooie plaatjes op.

DSC04619DSC04624

Deze meeuw probeerde, met succes, een lekker hapje uit een schelp te krijgen.

DSC04621

In een oude zeevaartschool met Michiel de Ruijter boven de deur zit tegenwoordig een zorghotel.

DSC04632DSC04630

In de buurt van de Gevangentoren zagen we een steenloper en een jonge meeuw op zoek naar voedsel.

DSC04635DSC04643

We zijn daarna teruggelopen naar het hotel zodat we ons een beetje konden opfrissen voor de avond.

DSC04651Hotel Zilt

Die avond zijn we gaan eten in de Gevangentoren aan de boulevard in Vlissingen.

DSC04633 Restaurant Gevangentoren

Een prima restaurant in dit rijksmonument uit de vijftiende eeuw. Aanvankelijk was het een stadspoort, maar later werd het een gevangenis. Jammer dat ze er nu een spuuglelijk flatgebouw achter hebben gezet. Jammer ook om in een restaurant met enige ambitie zo'n goor toilet aan te treffen.

Filmfestival - filmboekenbal

We hadden kaartjes gekocht voor het filmboekenbal dat geopend zou worden met een voorstelling met Saskia Noort, Stella Bergsma en Georgina Verbaan. Ze hadden eerder als 'De literaire grote drie' opgetreden op het Lowlandsfestival. Helaas was Georgina Verbaan ziek en haar plaats werd ingenomen door Jaap Robben, de voormalige Nijmeegse stadsdichter.
Op Lowlands was een groot succes, maar in de grote zaal in Vlissingen kwam het niet erg uit de verf. Misschien heb je toch een echte actrice als Verbaan nodig om dit in een theaterzaal te laten werken.
Daarna zijn we met onze Zeeuwse vriendin Marieke nog geruime tijd bij het ietwat frivole boekenbal blijven hangen. Diep in de nacht beklommen we de krakende trappen naar de bovenste verdieping van Hotel Zilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten