maandag 26 juli 2021

Aankomst in Antwerpen

028 Antwerpen CentraalAntwerpen Centraal

Op 26 juli 2021 zijn we begonnen aan onze eerste buitenlandse trip sinds het uitbreken van de coronacrisis. We zijn per trein via Breda naar Antwerpen gereisd. In Antwerpen hadden we een hotel vlakbij het centraal station, dat ook wel Spoorwegkathedraal wordt genoemd. Het is een prachtig gebouw uit 1836 dat volledig is aangepast aan de moderne tijd. Ondergronds rijden de hogesnelheidstreinen naar Amsterdam en Parijs. Het was voor ons even wennen dat we overal in het hotel een mondkapje moesten dragen. Maar het was een prima hotel. Vanaf het hotel was het ongeveer een kwartier lopen naar het oude centrum. We zijn begonnen met een eerste verkenning van de stad op deze grijze regenachtige maandagmiddag. Op de foto hierboven lijkt het er vriendelijk uit te zien, maar deze foto is van de volgende ochtend.

013 Museum Vleeshuis AntwerpenHet Vleeshuis

Via de Keyserlei en de Meir zijn we door een druilerig Antwerpen naar de Schelde gelopen. In het oude centrum staat een gildehuis uit het begin van de zestiende eeuw. In het Vleeshuis werd, zoals de naam al doet vermoeden, vlees verkocht. Sinds 2006 zit er een museum in het pand over 800 jaar muziekgeschiedenis in Antwerpen. Voor 2006 was de collectie veel breder, maar alle kunst die niets met muziek te maken had is naar het nieuwe Museum aan de Stroom (MAS) verhuisd. 

006 Het Steen AntwerpenHet Steen

Het Steen is een deel van een oude burcht aan de oevers van de Schelde. Het is het oudst bewaard gebleven gebouw van de stad. Tijdens ons bezoek was het gebouw gesloten vanwege een verbouwing.

015 Schutting stadhuis

Ook het stadhuis aan de Grote Markt stond in de steigers. De wand die rond het gebouw was aangebracht was beschilderd met allerlei Antwerpse taferelen. Van links naar rechts, de haven, het havengebouw en het Museum aan de Stroom (MAS).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten