donderdag 27 juni 2019

Laatste stukje Hamburg en een filmlocatie

Filmlocatie - Bend it Like Beckham

Twee films waarin voetbal een belangrijke rol speelt zijn ook gedeeltelijk in Hamburg opgenomen. De meisjesvoetbalfilm Bend it Like Beckham en de homovoetbalfilm Mario. Voor die laatste film waren er opnames bij het Millerntor-stadion van FC Sankt Pauli. Door werkzaamheden aan de weg is het ons niet gelukt om daar te komen. We hebben wel in het centrum een paar locaties van Bend it Like Beckham kunnen vinden. In deze film sluit een meisje van een familie uit Punjab zich in het geheim aan bij een damesvoetbalteam.


Bend it Like Beckham, 2002
Rathausmarkt Hamburg, 27 juni 2019
Bend it Like Beckham, 2002
Jungfernstieg Hamburg, 27 juni 2019


3-122 Rathausmarkt3-124 Rathausmarkt


In het Rathaus zetelt het parlement en de regering van de deelstaat Hamburg. De stad maakt geen deel uit van een van de deelstaten, de stad vormt zelf een deelstaat. Het gebouw werd in 1897 voltooid en is het zesde stadhuis in de geschiedenis van Hamburg.

3-133 Canadese gansCanadese gans

3-129 KnobbelzwaanKnobbelzwaan
3-135 Jonge meeuwJonge meeuw
3-139 Binnenalster Binnenalster

De Rathausplatz grenst aan de Binnenalster, één van de twee meren die worden gevormd door de rivier de Alster. Er zwemmen veel ganzen, zwanen en meeuwen in het meer.

Een tweede meer dat wordt gevormd door de Alster rivier is het veel grotere Außenalster. Je kunt hier ook een rondvaart doen, maar die optie hebben we aan ons voorbij laten gaan.

3-141 Außenalster3-149 Außenalster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten