donderdag 3 maart 2022

Filmlocatie - L’écoute

Naast het Centre Pompidou staat de Fontaine Stravinsky, een grote vijver met daarin kleurrijke, bewegende en waterspuwende objecten van Niki de Saint Phalle en haar partner Jean Tinguely. We waren hier al eerder geweest in de jaren negentig, maar ik wilde het graag nog eens zien. Het viel een beetje tegen. De fontein werd gerestaureerd en bood daardoor een nogal troosteloze aanblik.

187 Strawinsky-fontein treurige aanblik

L’écoute

We zijn voor een verlate lunch een broodje gaat eten bij Exki. Een broodjesketen die probeert op de gezonde tour te gaan. Het was maar een klein stukje lopen naar Les Halles waar L’écoute (de fluisteraar) van Henri de Miller ligt. Het is een groot zandstenen hoofd dat leunt op een hand.

199 L'Écoute (Henri de Miller 1986)

L’écoute komt ook nog even langs in de film La Haine uit 1995. La Haine volgt een dag uit het leven van drie vrienden die in de banlieues wonen aan de rand van Parijs. Een rauwe film waarin een vriend van het trio na gewelddadige rellen wordt mishandeld door de politie. Het trio dreigt wraak te nemen op de politie.

La Haine, 1995
L’écoute, 3 maart 2022

L’écoute ligt voor de Église Saint-Eustache. Naast de ingang stonden vier hoge zwartgeblakerde palen. Ik heb niet kunnen achterhalen wat dat voorstelde.

196 lange zwartgeblakerde palen bij Sint-Eustachiuskerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten