dinsdag 25 juni 2019

Naar Hamburg

Op dinsdag 25 juni 2019 zijn we naar Duitsland vertrokken voor een stedentrip naar Hamburg en Berlijn. We hadden voor de verandering een keer gekozen voor de trein als vervoermiddel. Het werd een chaotische heenreis, bepaald geen promotieverhaal voor het gebruik van de trein. De route was eerst van Nijmegen naar Deventer, vervolgens van Deventer naar Osnabrück en vanaf daar een intercity naar Hamburg. Al voor vertrek kreeg ik in de NS internationaal app een bericht dat de trein naar Deventer niet zou rijden. Omdat de gewone NS site andere informatie gaf zijn we toch naar het station gegaan en de trein bleek gewoon te rijden. Het ging goed tot Osnabrück. Daar stond aangegeven dat onze trein naar Hamburg tien minuten vertraging had. Dat werden al snel meer dan twintig minuten, maar uiteindelijk kwam de trein. Maar met het vertrek van de trein was ons geluk voor deze dag op. Na een klein half uurtje stopte de trein op het stationnetje van het stadje Diepholz, de trein had definitief de geest gegeven. Na een heel goor broodje en een hele tijd op het snikhete stationsplein kwamen er bussen. We zijn dus met een bus naar Hamburg gebracht. Dat was nog uren rijden en we kwamen in totaal vier uur later dan gepland aan in Hamburg.

1-01 Restaurant Schmilinsky,
 Restaurant Schmilinsky


Die avond hebben we gedineerd in de tuin van restaurant Schmilinsky dat ondanks de naam een Italiaan was. Er werkte een raar oud mannetje in de bediening. Nadat we een omschrijving van de wijn hadden gegeven die we bij het eten wilde merkte hij op dat hij die keus niet voor ons kon maken. Hij kwam daarom met drie flessen en bijbehorende glazen. Nadat we alles hadden geproefd hebben we onze keus gemaakt. Het was een erg warme dag en dus lekker om 's avonds buiten in de tuin te zitten.
We zijn daarna nog even langs hotel Atlantic gelopen. Dit hotel zit in de James Bond film Tomorrow Never Dies en in A Most Wanted Men van Anton Corbijn. De filmlocaties komen later in dit verslag nog aan bod. Helaas mochten we binnen geen foto's maken omdat het gebouw een monumentenstatus heeft.

1-08 Hotel Atlantik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten