vrijdag 9 juli 2021

De Schorren

0485 Vuurtoren Texel

Na het bezoek aan de Slufter zijn we doorgereden naar de noordpunt van Texel waar deze rood geschilderde vuurtoren staat. We zijn hier nog even het strand op gelopen dat erg breed is op deze plek. In de verte kun je Vlieland zien liggen, onze volgende bestemming tijdens deze reis.
Hoewel het wat meer bewolkt was geraakt was het nog steeds lekker weer.

0487 Strand noorden Texel0491 Strand noorden Texel strandpaviljoen0493 Strand noorden Texel

Filmlocatie - De Vierde Man

De vierde man is film naar een boek van Gerard Reve dat verscheen in 1981. Het boek was oorspronkelijk bedoeld als boekenweekgeschenk, maar werd uiteindelijk vanwege de controversiële inhoud geweigerd. In 1983 werd De vierde man verfilmd door Paul Verhoeven. De hoofdrollen in deze film worden vertolkt door Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk en Thom Hoffman.
Christine (Soutendijk) gaat in de film parachutespringen met haar tweede man Johan. De scène is opgenomen bij Paracentrum Texel.

De Vierde Man, 1983

0498 Paracentrum Texel
Paracentrum Texel, 9 juli 2021

De Schorren

0499a De Schorren

De Schorren is een natuurgebiedje in het noordoosten van Texel, aan de waddenkust. Over de Lancasterdijk zijn we naar het gebied gelopen, je kunt hier niet met de auto komen. Met een fiets is het wel te doen. Je kunt trouwens niet echt het gebied in lopen. Maar vanaf de dijk heb je een prima uitzicht op de kwelders van De Schorren en de Waddenzee.

0501a De Schorren - bergeendenBergeenden

Je kunt er allerlei vogels aantreffen zoals deze bergeenden.

0523a De Schorren - TureluurTureluurs

Ook hier weer de nodige tureluurs en er zaten een paar bontbekplevieren. Op de eerste foto staat een jonge vogel, daaronder een volwassen exemplaar.

0533a De Schorren - bontbekplevier juvenielJonge bontbekplevier
0529a De Schorren - bontbekplevierBontbekplevier

We zagen hier ook onze eerste kluut van deze dag en van deze reis.

0517a De Schorren - kluutKluut

0524b  De Schorren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten