woensdag 26 juni 2019

Filmlocatie Hamburg - Backbeat

Backbeat is een Brits-Duitse coproductie en gaat over de beginjaren van de Beatles. In de film staat de verhouding tussen John Lennon, Stuart Sutcliffe en Astrid Kirchherr centraal. Stuart Sutcliffe was de bassist van de band in de beginperiode. Hij overleed in 1962 aan een hersenbloeding. Astrid Kirchherr is een Duitse fotografe met wie Sutcliffe een relatie had.


Backbeat, 1994
Neuerwegsbrücke Hamburg, 26 juni 2019
Backbeat, 1994
Neuerwegsbrücke Hamburg, 26 juni 2019

Backbeat, 1994
Neuerwegsbrücke Hamburg, 26 juni 2019
Backbeat, 1994
St. Annenufer 3 Hamburg, 26 juni 2019

Neuerwegsbrücke en St. Annenufer 3 liggen op minder dan 100 meter van elkaar.


Backbeat, 1994
Altona Fischmarkt, 26 juni 2019

Bij de Altona Fischmarkt is op het bruggetje naar de aanlegsteiger van de veerboten gefilmd voor deze Beatlesfilm. Even dachten we dat een tweede locatie hier vlakbij lag, maar dat bleek bij nader inzien toch niet te kloppen. Die tweede locatie hebben niet meer gevonden tijdens ons verblijf in Hamburg.


Backbeat, 1994
Silbersackstraße, Hamburg, 27 juni 2019
Backbeat, 1994
Große Freiheit Hamburg, 27 juni 2019

Na het bezoek aan de Hamburger Kunsthalle zijn we naar het gebied rond de Reeperbahn gegaan omdat daar een aantal filmlocaties waren die Arjan wilde bezoeken. In het gebied rond de Reeperbahn is op een aantal plekken gefilmd voor Backbeat. Zum Silbersack is een cult-café waar regelmatig beroemde Duitsers waren te vinden. Safari is een stripclub. Het is een totaal verloederde buurt met tal van dubieuze horecazaken en op straat struikel je zo ongeveer over de alcoholisten en zwervers.


John Lennon - albumhoes Rock 'n' Roll


Hierboven de plek waar de foto voor de albumhoes van Rock 'n' Roll (1975) van John Lennon is gemaakt. Het weggetje naar gebouw in de Jägerpassage is afgesloten door een hek. Toevallig kwam net een van de bewoonsters naar buiten toen we voor de gesloten deur stonden. Zij gaf ons toestemming om hier een paar foto's te maken.

Beatlesmonument

3-073 Beatles monument3-075 Beatles monument

Iets meer dan een jaar geleden stonden we in Lima bij een John Lennon monument. Dat was een beetje vreemd omdat hij daar nooit geweest is. Hier in Hamburg is het wel logisch om een Beatles monument te hebben omdat Hamburg een belangrijke rol speelt bij de start van hun carrière. De Beatles Platz is een rond plein dat de vorm van een LP heeft. Er staan sculpturen van vijf Beatles. De vijfde Beatle, Stuart Sutcliff staat een stukje verwijderd van de andere vier.

3-079 Beatles Platz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten