zaterdag 1 juni 2019

Fietstocht Schiermonnikoog (vervolg)



We hebben nog een bescheiden fietstocht op het eiland gedaan voordat we terug zijn gegaan naar ons hotel.
We zagen nog een aantal dieren die het eiland bevolken. Zoals deze twee snelheidsduivels, de haas en de kievit.

3-178 Haas3-162 Kievit


Vanaf de dijk zagen we deze scholekster en bergeend.

3-167 Scholekster3-168 Bergeend


De tureluur

3-170 Tureluur

Vrij kort na elkaar zaten deze tureluurs naast het pad. De vogel hieronder zat direct naast het fietspad, maar werd toch door niemand van mijn vrienden opgemerkt. Jammer, want het is een mooie vogel. De tureluur overwintert in het zuiden, maar sommige vogels blijven vrijwel het hele jaar in Nederland en de IJslandse tureluurs schijnen juist in het waddengebied te overwinteren. Dit alles heeft tot gevolg dat je het hele jaar tureluurs kunt aantreffen in het waddengebied.

 Tureluur

En op een paaltje zat deze graspieper.

3-173 Graspieper
 Graspieper

Vlak voor de fotograaf steekt een lammetje het pad over.

3-177 Lammetje

Alle aandacht voor de tureluurs en de graspieper hadden tot gevolg dat de anderen volledig uit het zicht verdwenen waren. 



Aan het eind van de middag hebben we nog een versnapering genomen op het terras bij ons hotel. Die avond hebben we in het restaurant van het hotel gegeten. Na het eten zijn we in de lounge ruimte gaan zitten en hebben we nog koffie en thee besteld. De ober kwam met twee munt thee aanlopen en vroeg voor wie die takke-thee was. En hoewel hij Schiermonnikoog bestempelde als een open gevangenis hebben wij er een paar fantastische dagen gehad.

3-184 Om de Noord hotel restaurant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten