Geology van Marie Julia Bollansée is een hoopje stenen ingepakt in vilt en schapenwol. De stenen heeft ze gekregen van reizigers van over de hele wereld. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik hier mee moet? Moet ik het mooi vinden? Moet het mij aan het denken zetten?
In de spiegel zien we achter in de zaal de fotograaf en zijn partner.
Hierboven een schilderij van de Californische kunstenaar Adam Leech. Het museum geeft kunstenaars de kans om een artistiek onderzoek op te zetten binnen het museum. Leech was in 2020-2021 op deze manier aan het museum verbonden en hij houdt zich bezig met de menselijke geest. Dat is hier ook duidelijk te zien.
Ik heb geen informatie kunnen vinden over het kunstwerk hierboven. Het ziet er uit als een vrouw die stomdronken in bad is gekukeld.
Me and Rafal 2000-2006 is gemaakt door de Poolse kunstenaar Wilhelm Sasnal.
Hierboven Kalklijnen-hoek van de in 2012 overleden Vlaamse schilder Raoul De Keyser. Hij was een vertegenwoordiger van de Nieuwe Visie in de schilderkunst. Herkenbare onderwerpen uit het dagelijks leven werden omgezet in abstracte kleurvlakken en lijnen.
Dit zijn de bekende Marilyn Monroe vlakken van Andy Warhol. Er zijn 250 kopieën gemaakt van dit werk. Je kunt het dus ook in andere musea aantreffen.
Bij bovenstaand werk is de kunstenaar anoniem. Het zijn zwart-witte fotokopieën van gekreukt papier ingekleurd met fluorescerende verf.
MAAR is een werk van Peter Downsbrough, een Amerikaan die in Brussel woont en veel bezig is met taal en ruimte.
Op de laatste foto een schilderij van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Neo Matloga, die vooral vanuit Amsterdam werkt tegenwoordig en ook diverse prijzen heeft gewonnen. Dit schilderij is onderdeel van een tentoonstelling van de vrienden van het S.M.A.K. over Matloga. In 2018 won hij Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. De prijs werd uitgereikt door koning Willem-Alexander. In de media verscheen destijds een foto waarop Matloga samen met Willem-Alexander bij dit schilderij staat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten