zondag 4 november 2012

Dag 3: Victoria Harbour

Vanaf het metrostation Wan Chai loop je via loopbruggen naar Victoria Harbour en de Ferry Pier. Je komt dan over een paar straten heen waarvan de ene het Chinese karakter laat zien, terwijl de andere een hoofdweg in elke grote stad kan zijn. 

46 Jaffe Road Jaffe Road
49 Gloucester Road Gloucester Road


Star Ferry

Een mooie manier om de skyline van Hong Kong te bewonderen is vanaf het water via de Star Ferry. We hebben de veerboot genomen van Wan Chai naar Tim Sha Tsui, dat vaak wordt afgekort tot TST.

50 Immigration Tower Immigration Tower


Central Plaza Tower

De hoogste toren op de volgende foto is de Central Plaza Tower. Met een hoogte van 347 meter is dit de op twee na hoogste wolkenkrabber van Hong Kong. Toen het in 1992 werd voltooid was dit het grootste gebouw van Azië. Inmiddels zijn er in Hong Kong twee hogere gebouwen en staat Central Plaza Tower niet eens meer bij de tien hoogste gebouwen.

64 Uitzicht Victoria Harbour richting Hong Kong Island Central Plaza Tower


Chinese jonk

Al meer dan tweeduizend jaar varen deze schepen in de wateren van China en Hong Kong. Tegenwoordig vooral als rondvaartboot voor toeristen. 

75 Chinese jonk in Victoria harbour Chinese jonk


Op de foto hierna uitzicht op de Kowloon kant van Victoria Harbour. De ICC toren is tegenwoordig het hoogste gebouw van Hong Kong met een hoogte van 484 meter. 

72 Uitzicht Victoria Harbour richting Kowloon Uitzicht Victoria Harbour richting ICC

De lucht boven Hong Kong kleurt deze avond mooi oranje. Het hoogste gebouw dat je in de skyline ziet is het Two International Financial Centre. Dit is met 415 m het op één na hoogste gebouw van Hong Kong. Als je met de trein vanaf het vliegveld aankomt in Hong Kong is dat op het station onder dit gebouwencomplex. Op de derde foto hieronder piekt dit gebouw boven alles uit.

56 Uitzicht Victoria Harbour richting Hong Kong Island74 Uitzicht Victoria Harbour richting Hong Kong Island77 Uitzicht Victoria Harbour richting Hong Kong Island Uitzicht Victoria Harbour


Avenue of Stars

De sterren op deze avenue zijn bijna allemaal Chinees. Slechts een enkeling is bij ons bekend. Bruce Lee was een van de weinige namen die we kenden op deze Avenue of Stars bij het InterContinental hotel aan Victoria Harbour. Het duurde even totdat we hier rustig een foto konden maken. Een malloot stond hier onze verwantschap met de apen te bewijzen door halfnaakt in het beeld te klimmen en allerlei rare poses aan te nemen.

87 Beeld Bruce Lee Bruce Lee op de Avenue of Stars


Hierna zijn we met de metro terug gegaan naar de andere kant van het water en hebben daar gegeten bij een Thais restaurant in een straat waar vrijwel alle Aziatische landen met een restaurant vertegenwoordigd waren.
Omdat het niet zo heel ver van ons hotel af lag kwamen we met de metro vrijwel altijd langs station Central. Op de laatste foto van deze dag een mozaïek bij één van de perrons.

92 MTR Central94 MTR Central
Metrostation Central

Geen opmerkingen:

Een reactie posten