woensdag 7 november 2012

Dag 6: Boottocht roze dolfijnen

Roze Dolfijnen


In de zee bij Hong Kong zwemmen roze dolfijnen. Je kunt een boottocht boeken om deze beesten te zien. We hadden dit al op de eerste dag in Hong Kong geboekt via internet en voordat we naar de Big Buddha gingen zijn we in een rommelig kantoortje gaan betalen. 

Op de ochtend van de boottocht moesten we ons melden in een groot hotel in het stadsdeel Kowloon. Vandaar werden we met een bus naar de pier gebracht waar de boot op ons lag te wachten. De pier was in de buurt van het vliegveld. 


009 Vliegtuig

Tijdens het eerste deel van de tocht zagen we vrijwel elke minuut een vliegtuig opstijgen.
De foto hierboven hebben we van de organisatie van de tocht gekregen. Het is erg lastig om zelf goede foto's te maken omdat ze maar heel kort boven water komen.


Hong Kong-Zhuhai-Macau brug


In Hong Kong is men begonnen met de bouw van een brug naar Macau. De brug wordt bijna 50 km lang en zal daarmee bij de opening in 2016 de langste brug ter wereld zijn. In het midden komt een tunnel zodat de schepen ook na de opening van de brug nog de havens van de Pearl River delta kunnen bereiken. Gevreesd wordt dat de bouw van de brug voor de dolfijnen slecht nieuws is.


006 Bouw van brug naar Macau 007 Bouw van brug naar Macau Brug naar Macau

Vervolgens moesten we nog een heel eind de zee op om bij de dolfijnen te komen. Rond de eilanden Sha Chau en Lung Kwu Chau is een beschermd gebied, het Sha Chau and Lung Kwu Chau Marine Park, waar niet mag worden gevist en waar geen snelle boten mogen komen.


017 Op zee Op zee

Op de volgende foto vliegt een kleine zilverreiger voorbij.

022 Op zee Kleine zilverreiger
Op zee zag je veel kleine bootjes, waaronder vissersboten.

003 Vissersboot011 Op zee020 Bootje op zee

Rond de vissersboten zie je veel vogels, vooral meeuwen. Maar ook de dolfijnen bleven in de buurt van de vissersboten.
Het is een aantal keren gelukt om een dolfijn op de foto te krijgen. Het vreemde is dat ze er op de foto nogal wit uit zien. Terwijl ze ter plekke toch echt roze waren. Op de ietwat vage tweede foto is nog wel wat van de roze kleur te zien.

038 Poging om roze dolfijnen te fotograferen039 Poging om roze dolfijnen te fotograferen


Voor de zekerheid hebben we op de boot nog een aantal foto's gekocht van de dolfijnen in dit gebied. Op de foto's is de roze kleur beter te zien. De dolfijnen worden donkergrijs geboren en worden daarna geleidelijk lichter van kleur.
Op de eerste foto hieronder heeft de dolfijn vlekken die het gevolg zijn van de vervuiling van het water. Op de tweede foto is het kleurverschil tussen de jonge en volwassen dolfijnen goed zichtbaar. Daarna een dolfijn waarbij een diepe snee bij het hoofd is te zien. Deze dolfijn heeft vast gezeten in een net, is daaruit losgekomen en lijkt nu geen last meer te hebben van zijn verwondingen.Na een tijdje tussen de dolfijnen te hebben gezeten werd het tijd voor de terugreis. Het was heerlijk weer gedurende dit deel van de dag.Op de volgende foto uitzicht op het noordelijke deel van de New Territories.


050 Poging om roze dolfijnen te fotograferen New Territories

Het eilandje hieronder heet Sha Chau, het ligt binnen het gebied waar de dolfijnen worden beschermd.064 Uitzicht richting Sha Shau Sha ChauHet beschermde gebied wordt gemarkeerd door gele boeien in het water. Op de achtergrond zie je het vliegveld Chep Lap Kok.

066 Uitzicht richting vliegveld Gele boei

Het was een prachtige excursie.

069 Excursieboot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten